Se instituie parcarea cu plată pe Bulevard și la Biserica Domnească

În scurt timp, cei care vor parca pe Bulevardul Basarabilor, principala arteră a municipiului Curtea de Argeș, sau în parcarea de lângă Biserica Domnească, vor fi obligați să plătească. Consiliul Local a aprobat la ședința ordinară a lunii iulie Regulamentul de organizare și funcționare a sistemului de parcare cu plată în municipiul Curtea de Argeș, la Biserica Domnească și pe Bulevardul Basarabilor. Față de proiectul propus a fost adoptat un amendament conform căruia o zi de parcare va costa 35 de lei, nu 10, așa cum a fost propus inițial. Mai trebuie trasate câteva locuri de parcare apoi se trece la sistemul de plată.

Programul de funcționare a parcărilor în sistem de plată este de luni până vineri, în intervalul orar 8:00-18:00, și sâmbăta în intervalul orar: 8:00-14:00. Noaptea, între 2 și 6, parcarea este interzisă pentru ca strada să poată fi curățată. Duminica și în zilele de sărbători legale parcarea este gratuită.

Când nu se plătește parcarea

După cum v-am informat când Regulamentul era în dezbatere publică, taxa de utilizare a parcărilor se plătește în sistem de autotaxare, fie prin SMS, fie  prin utilizarea de numerar sau card bancar la parcometru, și este pentru 30 de minute 0,30 euro prin SMS și 1,50 lei prin plata cu cardul. Tarifele cresc în funcție de perioada în care mașina este parcată, astfel – o oră costă 0,54 euro prin SMS și 2,70 lei prin card, două ore – 1,07 euro SMS și 5,35 lei card, iar o zi se taxează cu 7 euro prin SMS și 35 de lei pentru plata cu cardul.

Staționarea în spațiul de parcare fără plata taxei de utilizare a parcării constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 400 la 600 lei. Un agent constatator de la Primărie va verifica și va aplica amenzi celor care nu plătesc parcarea.

Parcările pot fi utilizate gratuit pentru staționarea autovehiculelor speciale, dotate conform legii cu echipamente cu semnalizare sonoră și optică, aflate în misiune, conform prevederilor legale  în vigoare și de posesorii autovehiculelor dotate special pentru persoanele cu handicap, posesoare ale cardului-legitimație eliberat de către Primăria Municipiului Curtea de Argeș. De asemenea, parcările cu plată din Municipiul Curtea de Argeș vor putea fi folosite fără achitarea taxelor prevăzute în prezentul regulament, în situația în care autoritățile administrației publice locale organizează acțiuni de interes public.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email