Se face cadastrul pe traseul autostrăzii Piteşti – Curtea de Argeş

2.482 imobile vor fi expropriate pe tot tronsonul

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) S.A. a scos la licitaţie săptămâna trecută un contract pentru Întocmire documentaţii cadastrale, rapoarte de evaluare şi asigurare servicii juridice de asistenţă şi reprezentare în vederea dobândirii prin expropriere/transfer a imobilelor necesare proiectării şi execuţiei obiectivului de investiţie „Autostrada Sibiu-Piteşti” – Secţiunea 5, judeţul Argeş. Secţiunea 5 este constituită din tronsonul Piteşti – Curtea de Argeş. Valoarea estimată a contractului este de 15.573.309 de lei.

Potrivit sistemului electronic de achiziţii publice (SICAP), „Obiectivul general al contractului este achiziţia de servicii pentru întocmire documentații cadastrale, rapoarte de evaluare și asigurare servicii juridice de asistenţă și reprezentare în vederea dobândirii prin expropriere/transfer a unui număr de 2.482 imobile estimate, necesare proiectării și execuției obiectivului de investiție “Autostrada Sibiu-Pitești” Secțiunea 5 Județul Argeș, pe raza unităților administrativ-teritoriale Curtea de Argeș, Băiculeşti, Merişani, Mălureni, Budeasa, Bascov, Pitești”.

La Curtea de Argeş, 15 case demolate, 204 persoane expropriate

După cum ziarul nostru v-a informat, la dezbaterea publică privind acordul de mediu, dezbatere care a avut loc la Curtea de Argeş în luna decembrie a anului trecut, reprezentanţii CNAIR au spus că la Curtea de Argeş 15 case şi opt anexe din zona Noapteş vor fi demolate. Casele sunt mari şi mici, mai vechi sau mai noi. „Se cunosc proprietarii acestora, dar nu a fost demarată procedura de expropriere”, au precizat cei de la Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi. Sunt însă şi proprietari care nu au fost încă identificaţi şi care vor fi afectaţi de construirea autostrăzii întrucît ar urma să fie expropriaţi, au mai spus cei de la CNAIR. În total la  Curtea de Argeş vor fi expropriate 204 persoane, la Tigveni numărul expropriaţilor va fi de 150, iar la Cepari vor fi 50 de persoane expropriate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email