Se fac primii pași pentru înființarea Centrului Comunitar Integrat la Curtea de Argeș

Municipiul Curtea de Argeș a scos la licitație un contract pentru „Servicii de proiectare Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI), Proiect Tehnic (PT) și (DTAC) pentru obiectivul de investiții „Centru Comunitar Integrat Curtea de Argeș”.

Un Centru Comunitar Integrat va fi construit la Curtea de Argeș, după ce Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Municipiul Curtea de Argeș a obținut finanțare pentru acest obiectiv de investiții în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Consiliul Local a aprobat proiectul, valoarea investiției fiind de 832.049,3 lei (inclus TVA). Deocamdată au fost scoase la licitație documentația de avizare a lucrărilor de intervenție și proiectul tehnic, urmând licitația pentru lucrările propriu zise.

Direcția de Asistența Socială (DAS) va oferi prin acest centru comunitar servicii de asistență medicală pentru persoanele vulnerabile din municipiu. Beneficiarii vor fi identificați printr-un parteneriat încheiat între primăriile Curtea de Argeș – Corbeni – Valea Iașului, fundațiile Basarab și Handrom, Unicef, CAS și DSP Argeș, iar suma de 832.049,3 lei este direcționată către amenajarea a cinci camere aflate în sediul DAS Curtea de Argeș, în suprafață totală de 135 mp.

200 de centre comunitare integrate vor fi construite /reabilitate/modernizate/extinse și/sau dotate în cadrul PNRR, iar principalul scop al centrelor comunitare integrate este acela de a spori accesul la servicii medicale de calitate pentru populație și, în special, pentru grupurile vulnerabile.

Beneficiarii centrului comunitar integrat primesc servicii medicale comunitare indiferent de statutul de asigurat sau neasigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email