Se extinde sistemul de supraveghere video în oraş

Din camerele montate de firma lui Sebastian Ghiţă mai funcţionează doar nouă

La Curtea de Argeş funcţionează 53 de camere de supraveghere video. Din cele montate în 2013 funcţioneaza nouă, iar restul de şase urmează a fi integrate în sistem „când va fi tehnic posibil”, după cum spun reprezentanţii Primăriei. Din cele noi, montate în 2019, sunt funcţionale toate 44. Acum, sistemul de supraveghere video va fi suplimentat.

Din 2013 municipiul Curtea de Argeş are un sistem de supraveghere video. Cele 16 camere de supraveghere video  sunt amplasate în zona Pieţei Centrale, a Şcolii „Mircea cel Bătrân”, a Liceului Forestier, la Seminar, la Primărie, la Biserica Domnească, pe 1 Decembrie, etc. Imaginile sunt stocate timp de 60 de zile într-un server aflat la Primărie, iar monitorul de control se află tot la primărie, la ofiţerul de serviciu.  Montarea sistemului de supraveghere video este unul din proiectele care au făcut parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), iar licitaţia pentru lucrări a fost câştigată de singura firmă care a făcut ofertă, firma patronului RTV, Sebastian Ghiţă. 2K TELECOM S.R.L, din Ploieşti, a avut o ofertă de 1,248,508 lei, fără TVA.

În 2019 un sistem de supraveghere video și monitorizare trafic auto compus din 44 de camere a fost montat pe străzile din Curtea de Argeş, de  la intrarea dinspre Albeşti la parcuri şi alte intersecţii.
Astfel, camerele de supraveghere au fost puse la toate intersecţiile străzilor Albeşti, Progresului, Eroilor, 1 Decembrie, în parcul Fântâna lui Manole, la sensul giratoriu din apropierea Pieţei Centrale şi la intersecţiile din zona centrului vechi.

Sistemul de supraveghere este de ultimă generaţie, potrivit reprezentanţilor Primăriei, şi permite, pentru o eventuală extindere, instalarea unor module pentru funcţii de recunoaştere de feţe şi de numere de înmatriculare.

De proiectarea sistemului de supraveghere video şi de instalarea acestuia s-a ocupat o firmă din Argeş, Daria Telecom, şi a făcut toate acestea pentru 353.609 de lei, plus TVA.

Sistemul de supraveghere video montat în 2019 este format din 34 camere de supraveghere video fixe; 4 camere de supraveghere video mobile și 6 camere pentru detecția numerelor de înmatriculare la o viteză de până la 100km/h.

Camere de supraveghere pentru „prevenirea actelor de vandalism”

Având în vedere „săvîrşirea unor fapte prevăzute de legea penală cu impact social deosebit”, după cum au spus poliţiştii din municipiu, precum şi montarea, în viitorul apropiat sau mai îndepărtat, a unui rastel automat de închiriat biciclete la intersecţia dintre strada 1 Decembrie şi Aleea Trandafirilor, precum şi necesitatea prevenirii actelor de vandalism, administraţia locală a decis extinderea sistemului de supraveghere video prin montarea unei camere la intersecţia menţionată.

Totuşi, reprezentanţii autorităţii locale spun că au în vedere şi „buna funcţionare a reţelei de conectivitate WiFi4EU din parcul Fântâna lui Manole”, lucru care nu este adevărat. Reţeaua din parc funcţionează foarte greu, atunci când funcţionează, adică foarte rar.

Cei care se plimbă în parcul Fântâna lui Manole ori stau pe bănci să se odihnească trebuie să ştie că ar trebui să aibă WiFi gratuit prin programul WiFi4EU. Lansat în 2018, programul WiFi4EU prevede acordarea de cupoane valorice a câte 15.000 euro pentru localitățile din UE, Islanda și Norvegia, care se angajează să ofere publicului acces gratuit la internet wireless. Rețele finanțate prin WiFi4EU vor fi gratuite și fără publicitate pentru o perioadă de cel puțin 3 ani și nu vor colecta date cu caracter personal.

One thought on “Se extinde sistemul de supraveghere video în oraş

  1. Este un lucru extraordinar …. or sa vadă pe telefonul mobil domnii de la PNL cum se plimba autobuzele prin oraș, și or sa facă capturi sau chiar or sa arate în direct colegilor dansilor din alte județe ce oraș frumos este Curtea de Argeș cu trotuare frumos amenajate , cu iluminat public modern dar și cu fântâni arteziene , ca doar municipiul are izvoare subterane multe !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email