Se depun dosarele de subvenţii pentru bovine şi ovine


În această perioadă, fermierii argeşeni pot de pune la centrul local al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), cereri pentru acordarea subvenţiilor pentru bovine şi ovine. „Argeşenii pot depune astfel de cereri şi la centrul judeţean APIA, de la Piteşti. Cei care vor depune cererile pentru acordarea subvenţiilor trebuie să aibă în proprietate la bovine minim 3 capete, la data de 31 ianuarie 2008, vârsta să fie de minim şase luni şi să fie înscrise în Registrul Naţional de Exploatare (RNE). Baza de referinţă pentru exploataţie trebuie să fie 31 ianuarie 2008, iar pentru o exploataţie nouă – 31 ianuarie 2009”, ne-a informat Nicolae Tomescu, şeful centrului local APIA. Fermierii care depun cereri pentru acordarea subvenţiilor trebuie să aibă asupra lor următoarele acte:  n copie după cartea de identitate n extras de cont  n dosar  n la sediul APIA vor completa o cerere tip şi vor scrie o declaraţie pe propria răspundere în care să specifice că nu au datorii la bugetul de stat sau la cel local.
Pentru a primi subvenţiile pentru ovine şi caprine, fermierii trebuie să aibă în proprietate minim 50 de capete femele de ovine şi 25 de capete femele de caprine, care au împlinit vârsta de un an până la data de 31 martie.

Data limită pentru depunerea dosarelor este 31 mai 2009

„Pentru acordarea subvenţiilor sunt necesare aceleaşi acte ca şi la proprietarii de bovine. Efectivul de femele de ovine şi caprine pentru care se solicită primă trebuie să fie înscris în RNE până la data solicitării primei şi trebuie să fie menţinut în proprietate la adresa menţionată în cerere în perioada 1 iulie- 31 august. Vor fie efectuate controale de către reprezentanţii APIA, conform procedurii de control elaborate de către această instituţie. Controalele se vor face în perioada 1 iunie- 31 august la adresa menţionată în cerere. Proprietarii de ovine şi caprine nu trebuie să aibă datorii la bugetul local sau de stat. Data limită pentru depunerea cererilor este 31 mai 2009”, a precizat Nicolae Tomescu. Fermierii care au în proprietate ovine sau caprine, trebuie să aibă cererile prin intermediul cărora solicită acordarea subvenţiilor, vizate de către Asociaţia Crescătorilor de Ovine şi Caprine, constituită la nivel local. Astfel, asociaţiilor respective au obligaţia ca în perioada depunerii dosarelor să asigure prezenţa unui reprezentant al acestora la centrul local APIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email