Se cere control financiar pe ultimii 5 ani la Aquaterm

Societatea care furnizează apa şi canalul la Curtea de Argeş, Aquterm SA, societatea a Consiliului Local, are mari probleme. A reuşit să strângă în conturi peste 500.000 de lei, iar AVAS  (Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, care acum se numeşte Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului) i-a blocat conturile la toate băncile, ba i-a luat deja 130.000 de lei din ei.

Este vorba despre o datorie veche, cu care fostul director Ion Bolovan s-a luptat ani în şir în instanţă şi chiar a câştigat câteva procese. Nu pe toate sau nu definitiv, se vede treaba, căci autoritatea a poprit conturile. Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aquaterm, Ionuţ Andrei, a spus la Adunarea Generală a Acţionarilor că a fost asigurat „verbal”  de cineva din firmă că societatea nu mai are nicio datorie la AVAS, după care au apărut popririle pe conturi. Unele dintre datorii sunt de pe vremea când la Curtea de Argeş încă funcţiona încălzirea centralizată, deci înainte de anul 2000. „Am solicitat audit de la Primărie pentru ultimii cinci ani, să vedem cine a minţit şi cine a greşit”, a spus Ionuţ Andrei.

Planul de investiţii a fost actualizat

Zilele trecute a avut loc Adunarea Generală a Acţionarilor Aquaterm, iar conducerea societăţii a cerut modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi actualizarea planului de investiţii. Acesta conţine achiziţii importante pentru oraş, cum ar fi realizarea automatizării sistemului de pompe de la staţia de tratare de la Cerbureni, realizarea studiului de fezabilitate pentru captarea suplimentară de la Oeşti, achiziţia unui generator, achiziţie şi montaj apometre, achiziţia unui soft care să urmărească încasările, achiziţia de pompe pentru staţia de la Cerbureni, etc.  În acest moment însă nu se poate face nimic, iar conducerea societăţii trebuie să ajungă la o înţelegere cu AVAS iar aceasta să deblocheze conturile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email