Scurtă istorie a evoluţiei directorului Serviciului Public de Gospodărie

Directorul Serviciului Public de Gospodărie Comunală, dl. Ioan Ghiţă, are pe mână o mare parte a  banilor locuitorilor municipiului Curtea de Argeş, iar responsabilitatea sa e, cel puţin teoretic, maximă . Dl.Ghiţă ar trebui să cheltuiască banul public corect, cinstit şi onest. Dacă nu de ruşinea celor care plătesc din puţinul lor taxele şi impozitele, măcar de teama Curţii de Conturi.

Mărturisesc faptul că încerc să îl întreb pe directorul plătit din banii noştri, şi plătit bine, nu altfel, despre ce cumpărături a mai făcut în ultima vreme, despre sarea pe care o tot cumpără în ultimii ani  pentru deszăpezire deşi nu a nins o lună încheiată în ultimii ani, despre cât a costat lucrarea de pe strada Valea Iaşului, care s-a stricat după o săptămână, despre cât a costat asfaltarea de pe Daniel Sterescu sau de pe alte străzi, cât are salariu acum, după majorare, care a fost devizul de lucrări pentru asfaltarea parcării din spatele blocurilor aflate lângă casa fostului primar de la Albeşti şi multe alte lucruri de aceste gen despre care e obligat să vorbească, să dea detalii financiare şi nu numai. Aflu de fiecare dată că dl. director e „ocupat”, „plecat pe teren”, etc.

Mulţi argeşeni cred că dl. director e cam alunecos. Infatuarea domniei sale nu e justificată, iar lipsa de transparenţă a Serviciului pe care îl conduce poate naşte întrebări mult mai „grele” decât cele de mai sus. Spre exemplu, un cetăţean care susţine că are dovezi, ne spune că nişte inşi de la Serviciul Public vând motorină direct din curtea Serviciului, sau sunt alţii care pariază că anterioarele contracte de achiziţie a motorinei, încheiate ani la rând cu aceeaşi firmă, ştie el care, i-ar fi adus bunăstarea, lui şi patronului acesteia.

Poate e momentul să ne amintim evoluţia spectaculoasă pe care a avut-o subinginerul Ioan Ghiţă, de la  IPEE la conducerea unui Serviciu subordonat Primăriei, Serviciu care cheltuieşte cea mai mare parte a bugetului local şi nu prea se vede unde şi pe ce. Dl. Ghiţă a fost uns director de fostul primar Gheorghe Nicuţ, în urmă cu mulţi ani, dar a rezistat eroic (!!) şi în vremea primarilor care i-au urmat dlui. Nicuţ. Circulă şi o legendă prin oraş despre Trabantul cu care umilul subinginer s-a dus la Serviciul de Gospodărie.

Interesant este faptul că a rezistat atât în funcţie, fără să fi dat vreodată examen, concurs, să fi prezentat vreunui Consiliu Local performanţele sale, să fi schimbat ceva spectaculos la Curtea de Argeş în afara faptului că cheltuieşte banii conştiincios. De altfel o altă legendă spune că societatea care, tot de ani mulţi, face trei marcaje prin Curtea de Argeş şi primeşte peste jumătate de miliard de lei vechi,ar avea oarece legătură cu familia din Craiova a domniei sale.

O singură dată a prezentat dl. Ioan Ghiţă o situaţie cât de cât detaliată a costurilor lucrărilor pe care Serviciul de Gospodărie le-a făcut într-un an prin oraş. Deşi i s-a cerut de fiecare dată, la fiecare aprobare de program de lucrări, sau măcar la sfârşit de an, după ce cheltuise banii, să spună cum i-a cheltuit şi să-şi asume asta, nu a mai făcut-o. Şeful Ghiţă a trecut şi pe la câteva partide, după cum postul i-a cerut-o. Acum e la PSD. Sau o fi plecat şi de acolo.

Interesant mai  este şi că la Serviciul de Gospodărie s-au tot schimbat contabilii. Mulţi au fugit unde au văzut cu ochii şi au povestit că nu se mai putea sta liniştit acolo, De ce, aflaţi din numerele viitoare ale ziarului nostru.

Laura Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email