Scurtă poveste la poarta penitenciarului Colibaşi: În vizită la tata

La sfârşitul săptămânii trecute, familia Penescu trebuia să-l viziteze la penitenciarul Colibaşi pe Cornel, mutat din arestul IPJ Argeş împreună cu Gheorghe Constantin, Liviu Făcăleaţă şi Cristian Libertatu. Spre surprinderea multora, patronul Argeşului n-a mai primit vizita aşteptată, aceasta fiind amânată pentru această săptămână. În schimb, fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a primit vizita fiului său Augustus, care l-a văzut şi a discutat cu el pentru prima dată de când acesta a fost arestat, la 15 aprilie 2009. Ajuns la poarta penitenciarului împreună cu unchiul său, Augustus le-a spus ziariştilor prezenţi: „Nu veniţi cu microfonul, deoarece nu spun nimic”. Dar pentru că a avut de aşteptat peste 45 de minute până să intre la tatăl său, arbitrul vâlcean a discutat „neoficial” cu reprezentanţii mass media aflaţi la poarta penitenciarului. Ca şi Augustus, la poarta închisorii mai aşteptau şi alţii pentru a-şi vizita rudele ajunse după gratii.

Arbitrii n-au vacanţă

Cum mai stă cu sănătatea domnul Constantin?
– Nu ştiu. Eu n-am mai vorbit cu el de la începutul lunii aprilie. Cei mai în măsură să vorbească despre asta sunt medicii. Cred că urmează tratamentul prescris de doctori.
Doamna Constantin a venit mereu la Tribunal, la Curtea de Apel şi la DNA, atunci când era adus…
– Aşa este, dar nici ea nu a putut discuta cu el. 
Cu arbitrajul eşti în vacanţă?
– În mod normal, arbitrii n-au vacanţă; noi trebuie să ne pregătim mereu pentru cele două teste anuale pe care, dacă nu le treci, nu poţi arbitra.

Consfătuirea de la Păltiniş

Când va fi testul din această vară?
– Consfătuirea cu arbitrii din primul eşalon va fi în perioada 12 – 19 iulie la Păltiniş, iar testele fizice le vom da la Mediaş tot în această perioadă, ca dealtfel şi examenul teoretic.
Crezi că F.C. Argeş va fi retrogradată după scandalul corupţiei în fotbal?
– Nu ştiu, deoarece nu cunosc regulamentele care privesc acest aspect.
Este arbitrajul românescu în criză, după ce 9 arbitrii sunt cercetaţi de DNA?
– Nu încercaţi să mă trageţi de limbă, pentru că nu vreau să vorbesc despre acest subiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email