Scumpirea apei la Curtea de Argeş ajunge în instanţă

Până la sfârşitul acestei săptămâni, Petre Bălălău, preşedintele Asociaţiei de proprietari nr. 20, trebuie să primească de la Primărie un răspuns la plângerea pe care a depus-o la Registratura instituţiei  pe 17 iulie, plângere făcută „împotriva hotărârii Consiliului Local nr. 67 din 26 iunie 2014 privind modificarea preţului/tarifului la activităţile de apă canal şi canal – epurare”.
În termen de 30 de zile petentul trebuie să primească un răspuns de la instituţia la care a apelat, conform legii, dar Petre Bălălău e aproape convins că Primăria Curtea de Argeş nu respectă nici această lege.
Termenul legal de 30 de zile la Curtea de Argeş e opţional
„Aştept până vineri, atunci expiră termenul în care ar trebui să mi se răspundă, dar nu cred că voi primi ceva. Probabil că peste ceva timp vor primi o hârtie semnată de secretar, nu de primar, în care să mi să răspundă că s-au făcut verificări şi nu se constată cele semnalate de mine. Aşa se procedează la Curtea de Argeş. Oamenii sunt nemulţumiţi, să ştiţi, am aproape 400 de semnături de la cei care nu vor să crească tarifele şi preţurile, şi avem argumente serioase pentru asta”, ne-a spus ieri preşedintele Asociaţiei nr. 20. Cum nu crede că va rezolva problema la Primărie, va merge în instanţă. „Voi depune plângere în instanţă. Data trecută, în urmă cu patru ani, la ultima scumpire, am ajuns la Curtea de Apel, unde am pierdut. Atunci, în mod cel puţin ciudat, Primăria nu a fost reprezentată de juriştii angajaţi ai instituţiei, ci de un avocat”, a mai spus Petre Bălălău.
„Indiferent de răspunsul pe care îl voi primi, voi insista asupra organizării unei dezbateri publice la care să se argumenteze creşterea tarifelor, dar legal. De altfel, aşa s-a decis în comisia de servicii a Consiliului Local şi aşa trebuie să se întâmple”, a precizat preşedintele Asociaţiei de proprietari menţionate.
După cum aţi aflat din ziarul nostru, de la 1 iulie preţul apei a crescut de la 3,27 la 3,91 lei metrul cub, iar canalul de la 1,5 la 1,81 lei metrul cub. La şedinţa la care s-a decis asta a lipsit strategic primarul Nicolae Diaconu, dar au fost prezenţi mai mulţi cetăţeni care le-au strigat consilierilor locali „Hoţii!” şi „Aveţi nevoie de noi doar ca să vă votăm!”. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email