ŞCOALA GIMNAZIALĂ BĂICULEŞTI. Comunicat de presă – PARTENERIAT COMENIUS: BRING OUTDOORS INSIDE

În perioada 20-25 octombrie 2013 Şcoala Gimnazială Băiculeşti găzduieşte cea de-a patra reuniune a Proiectului Multilateral Comenius Bring outdoors inside – un parteneriat finanţat de Comisia Europeana prin Programul Sectorial Comenius, al Programului de  Învăţare pe tot parcursul vieţii.
La reuniune vor participa partenerii din Turcia, Spania, Anglia, Bulgaria şi Suedia.
Proiectul se derulează pe o perioadă de 2 ani, septembrie 2012-iunie 2014 şi are ca obiective principale conştientizarea problemelor actuale ale mediului, formarea în rândul elevilor, profesorilor dar şi comunităţii locale a unor motivaţii şi comportamente adecvate de protejare şi utilizare raţională a resurselor naturale. Deasemenea prin implementarea acestui proiect sunt încurajate schimburile interculturale dintre şcolile participante, favorizând o mai bună cunoaştere a istoriei, culturii şi tradiţiilor fiecărei şcoli precum şi Spromovarea învăţării şi utilizării limbilor străine.
În săptămâna 20-25 octombrie, cei 19 oaspeţi vor participa la ateliere de lucru pe activităţi de depistare a problemelor de mediu în context European şi de stabilire a unor modalităţi eficiente de responsabilizare a elevilor în  folosirea resurselor naturale, vor analiza modul de funcţionare a sistemului de învăţământ românesc şi vor cunoaşte tradiţiile şi obiceiurile locale. La activităţi sunt aşteptaţi reprezentanţi din partea Agenţiei Naţionale pentru Proiecte ANPCDEFP, Inspectoratului Şcolar Judeţean, autorit[‘ile locale din  Băiculeşti, mass-media. În cinstea oaspeţilor de peste hotare elevii şcolilor din Băiculeşti alături de elevi din Curtea de Argeş vor susţine un program artistic în data de 24 octombrie 2013, orele 17 la Centrul de Cultură şi Artă George Topârceanu Curtea de Argeş, intrarea este liberă.
Coordonator proiect
Prof. Mazilescu Cosmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email