Şcoala Generală „Regina Maria”, cea mai căutată din judeţ

Pentru a-şi înscrie copiii la şcoală, părinţii au făcut o adevărată selecţie în rândul unităţilor de învăţământ, în speranţa că vor alege cea mai bună variantă. Astfel, în timp ce la unele şcoli oamenii au stat la rând câteva ore pentru a depune dosarele de înscriere ale copiilor, la altele, în mod special cele din mediul rural, au fost doar câţiva părinţi care şi-au înscris copiii în clasa pregătitoare.
Potrivit unei situaţii realizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş (ISJ), din cele 6.893 de locuri puse la dispoziţie în 132 de unităţi şcolare din judeţ, au fost ocupate în prima etapă 4.787 de locuri. Pentru cea de-a doua etapă de înscriere care s-a desfăşoară în această perioadă au rămas neocupate 2.106 locuri, cele mai multe în unităţile de învăţământ din mediul rural.
De asemenea, ISJ Argeş a publicat şi lista cu şcolile la care s-a înregistrat cea mai mare concurenţă în prima etapă a înscrierilor. Astfel, pe prima poziţie se află Şcoala Generală „Regina Maria” din municipiul nostru, urmată de Şcoala „Matei Basarab” şi Şcoala „Alexandru Davila”, ambele din Piteşti. În acest top se află şi Şcoala Generală „Mircea cel Bătrân” din Curtea de Argeş, însă doar pe poziţia a şasea.
Inspectorul general şcolar, Florin Gardin, crede că acest clasament are şi carenţe. „Clasamentul are carenţele lui. Da, şcoala Regina Maria din Curtea de Argeş este printre cele mai bune, dar mai sunt şi alte şcoli. Spre exemplu, Şcoala nr. 1 din Piteşti este o şcoală foarte bună, dar situată într-o zonă cu populaţie îmbătrânită. Sunt multe criterii în funcţie de care se face clasamentul, în funcţie de cadrele didactice încadrate, şi aşa mai departe. Şcoala Regina Maria este o şcoală foarte bună, dar nu este singura”, ne-a spus Gardin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email