Schimbări în structura Spitalului și a Ambulatoriului

Unele modificări aduse structurii Spitalului Municipal Curtea de Argeș și Ambulatoriului de specialitate au devenit oficiale săptămâna trecută, o dată cu aprobarea modificărilor de către Consiliul Local. Vestea bună este că în Spital funcționeaă un compartiment de urologie și unul de hematologie, iar pacienții pot fi tratați aici. Până acum, bolnavii care aveau nevoie de medicii urologi și hematolgi primeau la Curtea de Argeș un diagnostic și erau trimiși la alte spitale pentru tratament, spune managerul Spitalului Municipal, Andreea Gheordunescu.

Statul de funcții la Spital cuprinde 407 posturi aprobate, ca anul trecut, din care 378 de posturi sunt ocupate, iar 29 vacante.

Consiliul Local a aprobat modificarea și completarea structurii organizatorice a instituției sanitare astfel – diminuarea cu cinci paturi a Secției Chirurgie generală; înființarea Compartimentului Urologie cu cinci paturi în cadrul Secției Chirurgie generală; diminuarea cu cinci paturi a Secției Medicină internă; înființarea Compartimentului Hematologie cu cinci paturi în cadrul secției Medicină lnternă.

De asemenea, a fost completată structura Ambulatoriului Integrat al Spitalului cu un  Cabinet Oncologie medicală. Din structura spitalului a fost eliminat cabinetul de Oncologie medicală și a fost completată structura Ambulatoriului Integrat al Spitalului cu un Cabinet diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, care nu mai face parte din structura Spitalului, la fel cum s-a întâmplat și cu Cabinetul planificare familială, eliminat din Spital și dus în Ambulatoriu.

În Ambulatoriu mai funcționează un Cabinet medicină dentară (care asigură și urgențe), și alte două cabinete înființate în anul 2019, Urologie și Hematologie.

Posturile de centraliste telefonice s-au desființat, pentru că a fost montată o centrală automată, iar cele patru posturi de liftier au dispărut iar angajații au fost mutați la alte compartimente.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email