Scenariile de funcţionare a şcolilor din Argeş

În ședinta Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de astăzi, s-a aprobat scenariul de funcționare a unităților școlare din Argeş.

Localitățile (unde rata de incidență este mai mare de 1/1.000 de locuitori) în care activitățile școlare se vor desfășura în scenariul 2 sunt următoarele: Cepari, Nucșoara, Valea Iașului, Lerești, Sălătrucu, Arefu, Cotmeana, Priboieni, Vulturești, Bughea de Sus, Bughea de Jos, Albota, Municipiul Curtea de Argeș, Brăduleț, Berevoești, Schitu Golești, Morărești, Dobrești, Buzoești, Țițești, Bascov, Municipiul Câmpulung și Oarja.

Scenariul 2 presupune participarea zilnică, cu prezență fizică, în unitățile de învățământ a tuturor preșcolarilor și a elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a, a celor din anii terminali din invățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea tuturor normelor de protecție.

În restul localităților din județ, participarea elevilor la activitățile școlare se va face conform scenariului 1, care prevede participarea fizică zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea tuturor normelor de protecție.

De asemenea, au fost adoptate măsuri specifice ratei de incidență pentru Nucșoara, care a depășit pragul de 3/1.000 de locuitori.

În plus, față de măsurile prevăzute pentru activitatea operatorilor economici din domeniul restaurantelor și cafenelelor, pensiunilor, hotelurilor și sălilor de sport/fitness, se permite activitatea cu publicul în spații închise folosind până la 70% din capacitatea spațiului dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului Sars-CoV-2 (pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare), prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR (nu mai vechi de 72 de ore) sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid (nu mai vechi de 24 de ore). Această măsură se aplică în localitățile unde rata de incidență este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Măsurile adoptate intră în vigoare din 22.05.2021, ora 00:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email