Scandalul permiselor reîncepe la Curtea de Argeş

Prefectul de Argeş, Mihai Oprescu, a declarat săptămâna trecută că este posibil ca organizarea probei practice pentru susţinerea permisului de conducere la Curtea de Argeş să fie anulată.

În urma discuţiilor purtate cu specialiştii din cadrul Direcţiei Regim Permise Conducere și Înmatriculare Vehicule privind numărul de candidaţi ce provin din municipiul Curtea de Argeş comparativ cu oraşele Mioveni şi Costeşti, ce se află la distanţe apropiate de municipiul Piteşti, coroborat cu noile modificări legislative, se impune ca în perioada imediat următoare să se analizeze de către specialiştii S.P.C.R.P.C.I.V. Argeş dacă municipiul Curtea de Argeş mai corespunde pentru a organiza proba practică a candidaţilor, în vederea obţinerii permisului de conducere”, a anunţat Mihai Oprescu.

Declaraţia prefectului a stârnit un val de nemulţumire la Curtea de Argeş, în rândul celor care plănuiesc să-şi ia permis dar şi printre instructorii auto care îşi văd afacerile pe butuci.

Problemele au apărut după dosarul „mită pentru permise”

În toamna lui 2008, după celebrul scandal „mită pentru permise”, nu s-a mai dat examen la Curtea de Argeş. Cetăţenii din zona de nord a Argeşului au fost nevoiţi să meargă la Piteşti să dea examenul, argumentul adus de purtătorul de cuvânt al prefectului de atunci fiind acela că „fără semafoare şi sens giratoriu nu se poate da examenul”. Între timp, la Curtea de Argeş a fost amenajat un sens giratoriu adevărat iar semafoarele au fost puse în funcţiune. În 2009 s-a reluat proba practică la Curtea de Argeş, dar discuţiile au reapărut.

S-a spus că ar fi „prea uşoară” proba la Curtea de Argeş, că ar fi puţini candidaţi, că pică pe capete, etc. Instructorii auto demontează însă toate aceste lucruri.

 

„La noi găsim de toate pe străzi, de la căruţe, tiruri, şosele blocate şi oameni care traversează aiurea!”

 

„De fapt, un specialist de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor ne-a spus că la Curtea de Argeş proba practică e mai grea decât la Piteşti, spune instructorul Adi Drăguţ. „La noi e târgul săptămânal, unde aglomeraţia e maximă, sunt tiruri pe stradă, sensul giratoriu e extrem de aglomerat, se traversează pe oriunde, când se lucrează pe străzi, mai mereu sunt blocaje iar circulaţia e deviată”, completează acesta.

La Piteşti examenul se dă în zona stadionului, unde circulaţia nu este foarte aglomerată, în timp ce la Curtea de Argeş ziua de joi, când se dă examen, este uneori mai rău decât în centrul Piteştiului, mai ales în zilele de sărbătoare. De altfel, şeful Poliţiei Rutiere din Curtea de Argeş, comisarul şef Cristian Puicănescu, spunea că municipiul este, paradoxal, dată fiind mărimea lui, „greu de dirijat” şi greu de circulat.

La Curtea de Argeş dau examen toţi cei din nordul judeţului, o populaţie de aproximativ 100.000 de locuitori. „Noi avem două zile pe lună, Câmpulungul are două, în celelalte se poate da examen la Piteşti”, mai spune instructorul Adi Drăguţ.

 

De altfel, instructorii din Curtea de Argeş au vorbit cu prefectul Oprescu şi au ajuns la concluzia comună că subiectul anulării probei de traseu în municipiu rămâne deschis. „O să facem un memoriu şi vom merge cu el al Prefectură, să vedem ce soluţii găsim”, e încrezător instructorul auto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email