Scandal teribil în PNL

O întrunire  a organizaţiei locale a PNL care, teoretic, ar fi trebuit să fie una de rutină, s-a transformat luni seara într-un scandal teribil, în care s-au implicat nume grele ale liberalismului argeşean. Tema întâlnirii convocate de preşedintele Costinel Vasilescu a fost alegerea delegaţilor care participă pe 13 martie la Conferinţa Judeţeană, în cadrul căreia va fi ales preşedintele PNL Argeş. Vă reamintim că un alt scandal, monstruos, a avut loc la ultimele alegeri la judeţ, alegeri contestate şi răscontestate astfel încât şefii de la Bucureşti l-au trimis pe senatorul Mircea Diaconu să fie preşedinte interimar, funcţie care nu i-a plăcut şi care nu-i place deloc, conform declaraţiilor pe care acesta le-a făcut luni seara, în sala de festivităţi a Muzeului. „Am nimerit în acest viespar (organizaţia judeţeană –n. red.) fără să vreau. Când a apărut acest conflict local, m-au trimis de la Bucureşti să fiu interimar. Rolul meu e unul singur, de arbitru. (În organizarea Conferinţei Judeţene) nu mă animă altceva decât să scap eu de această sarcină, de preşedinte”, a explicat senatorul Mircea Diaconu. Acestea au fost premisele de la care a pornit şedinţa, şi a ajuns la urlete de toate părţile.

Problema membrilor

Încă de la început s-a văzut că ceva nu e în ordine. La prezidiu s-au aşezat preşedintele Costinel Vasilescu şi consilierul local Sorin Sorescu. Sala s-a umplut până la refuz, chiar dacă unii dintre participanţi păreau abia trecuţi de vârsta minimă pentru a face parte dintr-un partid politic. Pe măsură ce numărul persoanelor care intrau creştea, faţa preşedintelui se crispa. Într-un colţ, Mădălin Marinescu, fostul şef al organizaţiei de tineret, avea un teanc de foi în mână şi le împărţea unora dintre cei din sală. Era lista cu cele 70 de persoane care plătiseră cotizaţia de membru ieri, prin ordin de plată la bancă. Pe listele cu membrii PNL Curtea de Argeş, liste aduse de Vasilescu, figurau 116 inşi, în sală, însă, erau evident mai mulţi. Preşedintele organizaţiei locale a început să spună despre întâlnire şi despre cei 116, dar a fost întrerupt de Mădălin Marinescu. Acesta a cerut să fie recunoscută calitatea de membru şi pentru cei de pe listele lui, pentru  că plătiseră cotizaţia, iar la partid nu s-a mai făcut o validare din 2004. Acuzaţiile au curs de ambele părţi – „Aţi ascuns chitanţierul! Nu mai vreţi să primiţi membri!”, a spus Mădălin Marinescu, printre altele. „Să mergeţi la organizaţia judeţeană”, s-a răstit şi viceprimarul Vasilescu, după care a primit răspunsul – „Vă purtaţi de parcă ar fi partidul dumneavoastră!”

„Nu puneţi pumnul în gură!”

Printre cei care l-au contestat pe actualul preşedinte, din cauza activităţii sale, a fost şi Sandu Nichita. „Conferinţa de delegare de azi e foarte importantă. Mi se pare neonorant când puneţi pumnul în gură unora. Tranşarea unor dispute se face pe baza statutului”, a spus acesta.  Au mai vorbit Dumitru Cozmescu, fostul prefect Iani Popa, după care s-a ridicat Adrian Miuţescu, fost preşedinte al organizaţiei Curtea de Argeş, înaintea lui Costinel Vasilescu. „Am avut responsabilităţi importante în acest oraş, funcţiile de primar şi viceprimar, şi PNL trebuie să dea nişte răspunsuri. E inadmisibil ca după ce am avut primar şi viceprimar  să avem un astfel de sediu, în aşa hal, cu treptele rupte, dacă ţinem partidul închis, doar pentru noi, să ne alegem doar între noi, nu e deloc bine.(…)”. Sala a reacţionat zgomotos atunci când Miuţescu a spus răspicat „E inadmisibil să-i spui unui membru PNL că nu face parte din organizaţia locală când a candidat la locale şi i-ai luat 40 de milioane pentru campanie!”. Aluzia era la Corina Voicilă, căreia Vasilescu i-a cerut la începutul şedinţei să-şi clarifice situaţia, adică să aducă de la Piteşti dovada că nu mai face parte din organizaţia aceea şi că s-a mutat la cea din Curtea de Argeş.  
Viceprimarul a răspuns – „Mă surprinde dl. Adrian Miuţescu şi faptul că brusc a devenit interesat de Curtea de Argeş. La toate alegerile care au fost în ultimii opt ani PNL a obţinut peste media pe ţară. Referitor la bani, nici nu vreau să vorbesc, mi-e şi ruşine”.

Despre arta politică în plin scandal

Discursul senatorului Mircea Diaconu a fost un moment de respiro. Vorbind despre „arta politică”, despre Crin Antonescu şi Ludovic Orban,  actorul părea atât de departe de atmosfera toxică de la întrunire încât a fost clar că era vorba despre o strategie.
S-a trecut, la un moment, dat la vot. La Conferinţa Judeţeană participă 18 liberali din Curtea de Argeş, nouă sunt aleşi locali iar luni seara au fost aleşi  restul. Vasilescu a citit lista pe care o avea el, cu cei 116 membri de partid, şi i-a chemat ca să le dea buletinele de vot. Pe acestea erau nume ca Dumitru Cozmescu, Sandu Nichita, Corina Voicilă, Constantin Călin, etc. La un moment dat, pentru că lista cu persoanele care au plătit prin ordin de plată cotizaţia nu a fost citită, Dumitru Cozmescu şi Sandu Nichita au anunţat că se retrag. Atunci s-a dezlănţuit iadul. Fiecare a început să strige, mai tare sau mai încet, acuzaţiile au început să curgă, iar Costinel Vasilescu s-a înverzit din ce în ce. Lucrurile s-au potolit când senatorul Diaconu a bătut cu pumnul în masă şi a cerut ca toţi să voteze. Lângă el,  fostul consilier local Constantin Stanca a început să se certe cu unul şi cu altul, pe ton ridicat şi pe motiv că cei de la lista lui Marinescu nu au fost validaţi. Strigătele au reînceput, iar Mircea DIaconu s-a făcut din ce în ce mai roşu. „Las-o, domnule, aşa. Am zis eu aşa, am făcut o licenţă, ştii ce e aia, e atunci când lucrurile nu sunt aşa cum ar trebui, rezolvăm problemele pe urmă”, a cam ţipat la Stanca Mircea Diaconu. Interlocutorul actorului s-a supărat şi a ieşit din sală.
Nici nu mai contează cine merge la Conferinţa Judeţeană şi pe cine votează preşedinte al PNL Argeş. După o astfel de şedinţă, orice preşedinte ar fi ales la judeţ, aici tot aşa va fi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email