Scandal pe sediile partidelor din Curtea de Argeş

La Curtea de Argeş mai sunt puţine partide care au organizaţii locale. Ar fi PSD şi PNL, apoi, Dumnezeu cu mila. PPDD aproape că s-a dizolvat, PC probabil că nu mai are niciun membru, PDL nu mai există, etc. Consiliul Local, cel din 2012, de după alegeri, era format din reprezentanţi ai PSD, PNL, PDL şi ai PPDD. După celebra Ordonanţă de Guvern, cea numită a „traseiştilor”, Consiliul Local a rămas cu un singur liberal, cu mulţi pesedişti şi cu vreo câţiva independenţi. Sediile organizaţiilor locale însă au rămas la partide, unele dintre ele chiar în proprietatea lor. Scandalurile au însoţit schimbările din partide încă din 2012, şi au început la PRM. Singurele sedii fără probleme au fost cele ale PNL şi ale Partidul Comuniştilor(Nepecerişti). Primul este lângă Biserica Sf. Nicolae de ani buni, iar celălalt este acasă la preşedinte, profesorul Gheorghe Ungureanu.

PSD, de la farmacie la Parchet

Sediul organizaţiei locale a PSD a fost până în urmă cu vreo doi ani lângă o farmacie. Acolo pesediştii aveau un spaţiu închiriat de 80 de metri pătraţi. Acum, PSD s-a mutat la fostul sediu al Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, unde are mai mult spaţiu, dar şi mult de renovat. De altfel, în aceste zile cei de la PSD lucrează de zor la amenajarea noului sediu, pentru ca anul electoral care urmează să-i găsească pregătiţi din toate punctele de vedere.

PNL, lângă biserică

PNL Curtea de Argeş îşi are sediul într-o casă, pe strada Negru Vodă, în imediata vecinătate a Bisericii Sfântul Nicolae. Sediul a fost cumpărat în anul 2005 şi are o suprafaţă de 50 de metri pătraţi. După ce PNL s-a unit cu PDL, pedeliştii ar fi renunţat la sediu, o cerere în acest sens fiind trimisă la Primărie. „Am primit o solicitare, apoi alta care o contrazicea pe prima, trebuie să vedem ce se întâmplă”, ne-a spus primarul Nicolae Diaconu despre sediul fostului PDL, sediu vecin cu cel al PRM.

 

Au apărut în ultimul an şi alte partide, dar nu toate au organizaţii constituite la Curtea de Argeş. În această săptămână se va inaugura sediul Partidului Puterii Umaniste (social liberal), şi a fost făcută cerere pentru sediu şi din partea  partidului rezultat din fuziunea PLR-PC, Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), care, teoretic, ar avea şi un preşedinte la Curtea de Argeş în persoana fostului preşedinte al organizaţiei locale a PPDD, Mihăiţă Nastea. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email