Scandal monstru în Consiliul Local din cauza Şcolii „Carol I”

Consiliul Judeţean Argeş a implementat proiectul „Condiţii decente pentru actul educaţional în învăţământul argeşean prin reabilitarea a 4 unităţi şcolare” cu sprijinul Uniunii Europene. Potrivit bugetului aprobat de 900.000 Euro (75% finanţare

Uniunea Europeană şi 25% Guvernul României), pentru activitatea de reabilitare/reconstrucţie a fost prevăzută sumă de 843.000 Euro, diferenţă de 57.000 Euro fiind destinată cheltuielilor cu elaborarea documentaţiilor tehnice, auditare, publicitate. În cadrul acestui proiect au fost reabilitate clădirile Colegiului Naţional „Dinicu Golescu” Câmpulung (clădire de patrimoniu), Şcolii Generale nr.1 Curtea de Argeş şi Grădiniţei nr.4 Curtea de Argeş, iar clădirea Grădiniţei Gălăşeşti – comuna Budeasa a fost reconstruită.

 

Lucrările au întârziat, iar suma prevăzută iniţial a fost completată la Curtea de Argeş cu bani daţi de Consiliul Judeţean Consiliului Local. După cum aţi aflat la vremea respectivă din Interes Argeşean, consilierii locali nu au mai vrut să dea încă 378.964 de lei pentru lucrări suplimentare la Grădiniţa nr.4 şi 402.439 de lei la Şcoala nr. 1 Carol I. După o şedinţă cu mare scandal, aleşii au decis să dea banii firmei care a construit, SC Zeus SA din Piteşti. Consilierii au reclamat faptul că nu s-a lucrat bine şi că au apărut probleme imediat cum constructorii terminat lucrările. Subiectul a reintrat în atenţia aleşilor urbei luni, la şedinţa convocată „de îndată” de primarul Nicolae Diaconu.

Zidurile au crăpat din nou

Apelativele „nesimţit, papagal, idiot, prost, tâmpit” şi altele asemenea s-au auzit în sala de şedinţe luni după amiază, în momentul în care Gheorghe Bugeac a pomenit numele Şcolii Carol I şi faptul că au apărut probleme acolo. Ştefan Dumitrache i-a răspuns pe acelaşi ton, iar scandalul a fost gata.
Ieri am fost la sediul de pe strada Armand Călinescu, în spatele restaurantului Capra, să vedem dacă urletele aleşilor aveau vreun suport. Într-adevăr, au apărut din nou crăpături în pereţi, pe interior, deşi au fost făcute reparaţii numeroase. „Lucrarea trebuie să fie în garanţie, iar dacă sunt probleme, firma va repara. Noi, Consiliul Local, nu am dat din banii noştri pentru modernizare, am primit bani de la Consiliul Judeţean, cel care a făcut proiectul”, ne-a spus ieri Radu Marin, inspector la Biroul Investiţii din cadrul Primăriei. Cel care s-a ocupat de proiect, din partea Consiliului Judeţean, Florin Despan, părea uşor scârbit şi plictisit de discuţiile din Consiliul Local Curtea de Argeş. „Nu s-a făcut recepţia finală, se face în 2011, iar până atunci orice problemă va fi remediată. Constructorul va fi sesizat şi va remedia problemele. Primăria, care este beneficiarul, trebuie să se sesizeze. Oricum, noi înainte de recepţia finală vom verifica obiectivele. Consilierii fac scandal, doar, şi nu ştiu de ce”, ne-a declarat Despan.
Directorul şcolii, profesorul Codeci, nu a văzut crăpăturile din zid. „Problemele au fost rezolvate acum un an. Din punctul meu de vedere problema nu e gravă, pentru că s-a făcut subzidire”, crede directorul Codeci. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email