Scandal la Şcoala Gimnazială „Mircea cel Bătrân”. O profesoară acuză că „persoane din administraţia locală au cerut modificarea unor medii în catalog”

O simplă lucrare de control la limba franceză, pe care au primit-o elevii din clasa a VI- a C de la Şcoala Gimnazială „Mircea cel Bătrân”, a stârnit un imens scandal. După ce notele obţinute au fost mici, mai mulţi părinţi au acuzat-o pe profesoara de limba franceză că a le-a dat elevilor un subiect care nu se regăseşte în programa şcolară. În acelaşi timp, părinţii spun că nu li s-a oferit posibilitatea elevilor de a le fi reevaluate lucrările de control respective. Ce spune conducerea instituţiei de învăţământ, dar şi Florenţa Ilie, profesoara de limba franceză, aflaţi în materialul următor.

„Nu sunt nemulţumiţi elevii, ci părinţii acestora”

Elevii din clasa a VI- a C, de la Şcoala Gimnazială „Mircea cel Bătrân”, au primit aproape de sfârşitul primului semestru al anului şcolar 2014 – 2015 o lucrare de control la limba franceză. Mulţi dintre aceştia au luat note mici, care au dus la scăderea mediei semestriale. Astfel, mai mulţi părinţi s-au plâns că subiectul primit de copii la lucrarea de control nu se regăseşte în programa şcolară, dar şi de faptul că nu au fost reevaluate lucrările de alte cadre didactice de specialitate. La rândul său, Florenţa Ilie, profesoara de limba franceză, şi diriginte al clasei a VI- a C, susţine că subiectul respectiv a fost lucrat în cadrul orelor de curs. Totodată, aceasta spune că lucrările au fost verificate de alte cadre didactice, care au dat aceleaşi note. „Nu este nimic adevărat. Subiectul respectiv a fost lucrat în clasă. Mai mult decât atât, programa este una flexibilă şi poate fi adaptată la nivelul clasei. Lucrările respective au fost reevaluate de alte două cadre didactice, mai precis de Lucia Chirca şi Mădălina Pătru, iar rezultatele au fost aceleaşi. Până la urmă reclamaţiile au fost făcute pentru că în loc de 10 un elev a avut media 9, iar alt elev a obţinut media 7 în loc de 8”, ne-a declarat Florenţa Ilie. Totodată, dascălul spune că nu a avut niciun fel de probleme cu elevii săi de-a lungul carierei sale şi pune toate aceste probleme pe seama părinţilor. „Nu elevii sunt nemulţumiţi de aceste note, ci părinţii acestora care doresc ca elevii să aibă numai medii de 10. Eu nu am avut niciun fel de probleme cu copiii. Nu i-am jignit niciodată nici verbal nici fizic, ci doar am dat o lucrare de control la sfârşitul semestrului, în perioada de evaluare. Lucrurile bune pe care le facem noi nu se văd niciodată”, a spus Florenţa Ilie.

Ce zice directorul Ionel Marinescu

În acelaşi timp, părinţii altor elevi din clasa respectivă îl acuză pe Ionel Marinescu, directorul instituţiei de învăţământ, că a modificat în catalog mediile semestriale ale copiilor care au obţinut rezultate mici la lucrarea de control la limba franceză. Aceştia spun că părinţii elevilor respectivi lucrează în cadrul administraţiei publice locale sau în alte funcţii importante din municipiu şi că din această cauză directorul instituţiei de învăţământ ar fi modificat mediile respective. „Este adevărat că au fost unele probleme cu lucrarea de control la limba franceză, dar eu nu am modificat nicio medie, pentru că nu îmi permit să fac aşa ceva”, a declarat Ionel Marinescu. Acest lucru a fost confirmat şi de Florenţa Ilie, dar, în acelaşi timp, aceasta susţine că i s-a sugerat să facă acest lucru de către anumite persoane din administraţia locală. „Vă pot confirma că nu s-a modificat nicio medie. Însă, recunosc că mi s-a sugerat să fac acest lucru de către persoane din administraţia locală. Dar, după 15 ani în învăţământ, ştiu şi eu ce este bine să fac şi ce nu este bine”, a declarat Florenţa Ilie.

Diriginte schimbat la insistenţa părinţilor

 

Pentru a pune capăt acestor probleme, în cadrul Consiliului de Administraţie al instituţiei de învăţământ s-a luat decizia ca Florenţa Ilie să nu mai fie diriginte la clasa a VI- a C şi nici să nu mai predea elevilor din această clasă de la începutul anului şcolar viitor. „În şedinţa Consiliului de Administraţie s-a făcut observaţia că sancţionarea disciplinară a doamnei Florenţa Ilie nu conduce la anularea tensiunilor dintre ea şi elevi pe de o parte, şi pe de altă parte nici la încheierea conflictului dintre ea şi părinţii elevilor. Astfel, s-a luat decizia, ca în aceste condiţii, începând cu 1.09.2015, doamna Florenţa Ilie să numai predea la clasa a VII- a şi să nu mai fie nici diriginte”, a declarat directorul Ionel Marinescu. „Eu respect ceea ce decide conducerea instituţiei de învăţământ şi voi face ce mi se cere”, a concluzionat la rândul său Florenţa Ilie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email