Scandal la Mănăstire cu bătaie şi pistol

Un scandal fără precedent a avut loc la Mănăstirea Curtea de Argeş, protagonişti fiind un angajat al Mănăstirii şi directorul unui săptămânal argeşean. În afara pumnilor şi palmelor, a apărut şi un pistol în toiul luptei, iar scandalul s-a terminat la apariţia poliţiştilor solicitaţi de ziarist la 112.
Octavian Tiriachiu, directorul unei publicaţii care apare la Curtea de Argeş, s-a dus la Mănăstire să filmeze felul în care decurg lucrările la necropola regală. „Paznicul Mănăstirii a venit la mine şi mi-a interzis să filmez, deşi eram pe domeniul public. A sărit imediat pe mine şi m-a luat la bătaie. Au mai venit încă trei călugări şi m-au luat la pumni. Mi-au smuls camera din mână, au spart-o şi mi-au luat caseta din ea”, ne-a povestit Octavian Tiriachiu. Trebuie menţionat că publicaţia pe care o conduce a publicat o fotografie cu un „frate de mănăstire”, Mihai Orobeti, şi cu o doamnă din Curtea de Argeş, iar printre cei care au sărit la Tiriachiu se afla şi personajul din poză. „Când am văzut că nu pot să scap, le-am spus că am pistol, să mă lase în pace. Am sunat la 112, ca să vină poliţiştii, şi am scos pistolul pe care l-am îndreptat în sus. Mihai Orobeti mi-a distrus camera, iar poliţiştii l-au găsit cu camera mea, distrusă, în mână”, ne-a mai spus Tiriachiu. Vineri, bărbatul s-a prezentat la medicul legist în vederea obţinerii certificatului medico legal, pentru că e hotărât să nu-i lase pe agresori fără să fie pedepsiţi.
Reprezentanţii Mănăstirii tac chitic
I-am contactat pe reprezentanţii Mănăstirii în repetate rânduri pentru a vedea care este poziţia lor în acest circ, dar nu au fost de găsit. Poliţiştii spun că se fac cercetări în acest caz. „Angajatul Mănăstirii, Mihai Orobeti, a depus plângere pentru lovire şi ameninţare, iar Octavian Tiriachiu, pentru lovire şi distrugere. Între ei a avut loc un incident provocat de apariţia unui articol în ziar. Tiriachiu s-a dus să filmeze la Mănăstire şi aşa a început totul. Deocamdată facem audieri”, ne-a spus Mihai Bălan, de la Poliţia municipală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email