Scandal la Liceul Tehnologic Auto – Elevi bătuţi crunt în clasă

Bătaie în toată regula într-o sală de clasă de la Liceul Tehnologic Auto din Curtea de Argeş. Se pare că scandalul a izbucnit după ce mai mulţi elevi au avut un schimb de replici pe reţelele de socializare. S-au înjurat pe facebook vineri şi în week end, iar ieri au trecut de la înjurături la bătaie. În urma altercaţiei trei elevi au ajuns la Spitalul Municipal. De asemenea, poliţişti au deschis un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de lovire şi alte violenţe.
Bătaia a avut loc într-o sală de curs
Ieri dimineaţă, mai mulţi elevi s-au luat la bătaie într-o sală de curs a Liceului Tehnologic Auto din municipiul nostru. Unii, din clasele mai mari, s-au năpustit asupra celor din clasele mai mici, trei la număr. Se pare că tinerii şi-au împărţit mai mulţi pumni până în momentul în care au intervenit cadrele didactice, care au alertat Poliţia. Potrivit directorului instituţiei de învăţământ, prof. Ioan Călinescu, scandalul a izbucnit în urma unui schimb de replici între elevi, ce a avut loc pe reţelele de socializare. „În altercaţie au fost implicaţi mai mulţi elevi cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, cu toţii fiind din cadrul instituţiei noastre de învăţământ Din câte am înţeles motivul a fost un schimb de replici pe reţele de socializare. Totul s-a întâmplat în pauza de la ora 08:50. Imediat a fost chemat dirigintele elevilor, iar apoi au fost anunţate organele de ordine. Ştiu că unul dintre cei implicaţi a ajuns la spital, însă nu a avut probleme grave şi din câte ştiu a părăsit la scurt timp unitatea medicală. În continuare vom analiza ceea ce s-a întâmplat, după care vom lua măsurile disciplinare care se impun în aceste situaţii”, ne-a declarat directorul Ioan Călinescu.
După ce spiritele s-au calmat, trei elevi au ajuns la Spitalul Municipal, unde li s-au acordat îngrijirile medicale necesare, însă nici unul dintre ei nu a avut nevoie de internare. „Au ajuns la spital trei tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 18 ani. Aceştia au suferit traumatisme craniene uşoare, iar noi le-am recomandat să facă radiografii. Însă, toţi au refuzat să facă acest lucru. Astfel, cei doi elevi majori au semnat pe propria răspundere că refuză să facă radiografia, iar pentru elevul minor a semnat unul dintre părinţi. Alte probleme nu au fost, iar starea în care se aflau nu a necesitat internarea în spital”, a declarat dr. Ionela Dăneţ, manager Spitalul Municipal.
Poliţiştii au deschis dosar penal
La scurt timp după ce au părăsit unitatea medicală, cei trei elevi au ajuns la Poliţia Curtea de Argeş. Mai mult decât atât, oamenii legii au demarat o anchetă pentru a afla ceea ce s-a întâmplat, dar şi motivele care au condus la izbucnirea conflictului. „A fost un conflict spontan în care au fost implicaţi mai mulţi tineri de la Liceul Tehnologic Auto, clasele X – XII. Unul dintre elevi a fost lovit la cap, însă nu a fost nimic grav, acesta părăsind repede unitatea medicală. Cu toţii au fost chemaţi la audieri pentru a afla ceea ce s-a petrecut. Totodată, va fi deschis şi un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe”, a declarat comisar Traian Ene, comandantul adjunct Poliţia Curtea de Argeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email