Scandal la adăpostul de câini de la Valea lui Enache

Am primit la redacţie zilele trecute o scrisoare de la un cetăţean care locuieşte la Valea lui Enache, lângă adăpostul de câini. Omul se plânge de zgomot şi de mirosuri insuportabile şi aduce acuzaţii grave conducerii adăpostului.
 „Sunt un locuitor al comunei Valea lui Enache, vecin cu adăpostul de câini, şi vreau să vă spun că din cauza acelor câini noaptea nu ne putem odihni, ziua nu putem să deschidem ferestrele să se aerisească în casă, de stat în curte nici nu poate fi vorba din cauza mirosului, câini cu grămada pe străzi. Din spusele celor care au lucrat acolo, căci pleacă pentru că nu sunt plătiţi, este un îngrijitor, Marian, care e mai vechi, şi care îi lucrează dnei. Monica Roşca acasă (…) În spatele grădinii e o groapă în care sunt îngropaţi câinii, iar din cei fără cercel ia câte unul, doi şi îi lasă în oraş. Am făcut reclamaţie şi la Comisia Europeană din cauza aşa zisului adăpost. M-am interesat în mai multe părţi şi nu au nicio autorizaţie –  DSV, Garda de Mediu. Din alte surse am aflat că ar avea foarte mulţi bani de dat (…) Nu mai are nimeni încredere în ea pentru că a luat bani de la oameni pentru câini, să-i lase pe stradă, şi şi-a bătut joc de ei sau le-a luat banii şi nu le-a mai luat şi câinele”, ne scrie cititorul nostru.
„Câinii care umblă liberi prin sat sunt chiar ai celor care locuiesc acolo”
Monica Roşca dezminte total acuzaţiile aduse. „Nu este nimic adevărat. Câinii care umblă liberi prin sat sunt chiar ai celor care locuiesc acolo, nu sunt ai noştri. Câinii lor vin să le dăm noi de mâncare. Cei pe care îi avem în adăpost îi hrănim noi. În fiecare săptămână consumăm tone de mâncare. Nu am ce explicaţii să le dau eu oamenilor pentru că avem totul în regulă aici. Cei care spun că avem datorii mint, pentru că avem finanţare de la iubitori de animale din Germania şi Elveţia. Nu avem nicio datorie. Însă, din păcate, în România nu poţi să discuţi cu nimeni despre această problemă a câinilor fără stăpân. Aici nu există înţelegere”, a declarat Monica Roşca, responsabilul adăpostului de câini.
Totodată, aceasta infirmă zvonurile potrivit cărora ar îngropa câinii morţi în spatele curţii. „Nu facem aşa ceva. Avem grijă ce câini, iar cei care sunt bolnavi sunt trataţi şi îngrijiţi. Sunt oameni rău intenţionaţi”, a mai spus Monica Roşca.
Azilul de câini de lângă Curtea de Argeş, de la Valea lui Enache, este păstorit de asociaţia germană Tierheim & Liebe Hoffnung. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email