Scandal între vecini pentru mobila şi sacii care umplu scările de bloc


Viaţa la bloc e plină de compromisuri. Muzică la maxim, ţigări aruncate pe geam fix în balconul tău, mobilă veche la uşa ta, saci de ciment la intrarea în scară, rămaşi de la lucrările vecinilor etc. Nu este o fericire, iar simţul proprietăţii se răscoleşte în fiecare, când vine vorba de căsuţa lui, fie ea şi „cutia de chibrituri” de la bloc. Deja unele subiecte de gen iscă mari scandaluri între vecini.
Din cauza spaţiului insuficient pe care îl au în apartamente sau în garsoniere, tot mai mulţi argeşeni preferă să depoziteze anumite materiale sau obiecte chiar pe scara blocului în care locuiesc. Astfel, pe scările blocurilor din municipiu sunt depozitate materiale de construcţii, biciclete, cărucioare de copii, mobilier mai vechi sau ghiveciuri mari cu flori, pentru care argeşenii nu mai au loc în casă. Unii dintre locatari spun că această soluţie este una de moment, urmând ca în cel mai scurt timp să transporte respectivele obiecte în alte locuri. „Eu mi-am schimbat tâmplăria la ferestre şi am pus pe casa scării vechile rame, pentru că nu am loc pe balcon. Cât de repede pot, o să le duc cu un prieten cu maşina la ţară, că poate mai sunt bune de ceva. Nu cred că reprezintă o problemă foarte mare, pentru că am lăsat loc suficient pentru a trece lumea”, spune Laurenţiu I., un argeşean care locuieşte într-un bloc din cartierul Confecţii.

Covoare ude înşirate pe balustrade

 Locatarii care locuiesc la parterul blocurilor sunt cei mai nemulţumiţi de faptul că anumiţi vecini de-ai lor depozitează obiecte foarte aproape de intrarea în apartamentele lor. „Sunt foarte supărat pe vecinii mei. Am stat câteva luni de zile cu două şifoniere vechi chiar aici în faţa uşii şi vă spun că de abia mai aveam loc să intru în casă. De foarte multe ori am avut tot felul de certuri cu vecinii pentru lucrul acesta. Le-am spus chiar că le voi arunca lucrurile afară, dar mă gândeam că mă reclamă la poliţie. Dacă vor, să le ţină la ei la uşă, la etajul la care locuiesc, nu la parter, acolo unde locuiesc eu. Ce, noi suntem mai fraieri?”, se revoltă Mihai, un alt argeşean. Oamenii care locuiesc la parterul blocurilor se mai plâng şi de faptul că anumiţi vecini de-ai lor spală covoare, iar apoi le pun la uscat pe balustrada de la scări. „Chiar am dat jos covorul unui vecin, pentru că nu mai suportam. Întotdeauna când spăla covoare, le punea la uscat pe balustradă şi toată apa se scurgea la noi. Se făcea o baltă mare aici jos. Le-am explicat şi i-am rugat să nu mai facă acest lucru, dar degeaba, că nu ai cu cine discuta. O să ajungem la scandaluri mari şi poate chiar mai rău. Să pună covorul afară la uscat pe bara de bătut covoare, nu pe scară”, spune Mariana.

Oamenii s-au plâns la administrator

Pe de altă parte, cei care îşi întind covoarele pe balustrada din interiorul blocurilor spun că acest lucru se întâmplă o dată pe an şi doar în perioada verii. „Nu înţeleg de ce se face atâta scandal pentru lucrul acesta. Le punem şi noi o dată pe an şi vara. Oricum nu este adevărat cum spun vecinii că se fac bălţi. Imediat se usucă apa, pentru că este foarte cald”, spune Ionel, care locuieşte la etajul trei al unui bloc din Curtea de Argeş. Alţi argeşeni care au materiale depozitate pe casa scării au început să le mute la subsolul blocurilor, pentru a lăsa liber pe scară. „Am văzut că au mai cărat materialele în beci sau au mai dus pe la ţară. Păi pe la anumite etaje nu aveai loc să treci cu plasa în mână. Era foarte dificil să treci pe scară, dacă aveai de transportat vreun obiect electrocasnic. Ne-am mai plâns şi noi la administrator, dar ne-a spus că nu poate face mare lucru şi că ar fi bine să ne înţelegem noi între vecini”, spune Marian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email