Scandal în transportul în comun – Patronul unei firme de transport acuză Poliţia de sfidare


La începutul acestei săptămânii vă informam despre o acţiune pe linia transportului public de persoane, desfăşurată de către Poliţia Rutieră Curtea de Argeş şi agenţii Posturilor de Poliţie din comunele arondate. Poliţiştii argeşeni  supraveghează traficul pe traseele de pe Valea Argeşului: Curtea de Argeş – Arefu şi Curtea de Argeş – Tigveni – Sălătrucu. Zeci de microbuze cu călători au fost oprite în trafic şi verificate atât documentele autoturismelor cât şi ale şoferilor.
Se pare că între cei care prestează activitatea de transport de persoane şi oamenii legii au apărut deja conflicte. Patronul unei societăţi care efectuează transport de persoane, Eana Trans, ne-a povestit că a fost oprit de politişti şi amendat pentru ceva ce consideră neadevărat. Ion Eana ne-a chemat în comuna Albeşti, unde susţine că a fost oprit de poliţişti. Ne-am deplasat la faţa locului, unde se aflau microbuzul firmei respective şi două maşini de poliţie. La sosirea noastră politiştii au pornit maşinile şi au plecat.

Ion Eana susţine că a fost amendat pe nedrept

Patronul Eana Trans ne-a relatat cum a stat mai bine de trei ore cu poliţiştii. “Marţi, mă deplasam cu unul dintre şoferii mei cu un microbuz 8+1 locuri, cu numere de Mureş pe raza comunei Albeşti. Maşina era plină de călători. Am fost somaţi de poliţişti să oprim, ceea ce am şi făcut. Şoferul a dat toate actele la control. Poliţiştii, care nu s-au legitimat l-au acuzat pe şofer că face ilegal taximetrie. Pentru că şoferul a refuzat să semneze vreun act s-au legat apoi de faptul că pe geamurile autoturismului sunt folii neomologate. Total eronat, geamurile maşinii erau doar murdare. Un neadevăr pe care nu au cum să-l demonstreze. Pentru acest lucru au reţinut certificatul de înmatriculare al maşinii şi au amendat şoferul. Pentru a avea martori, au încercat să oblige călătorii să se legitimeze, dar aceştia au refuzat. Aşa că au adus ei doi martori, pe care îi plimbă toată ziua cu maşina Poliţiei. M-au lăsat să plec după o jumătate de oră, la cererea călătorilor mai mult, timp în care pe lângă noi treceau microbuze de la alte firme încărcate cu oameni peste locuri, dar pe care nu i-au oprit. Asta este sfidare la adresa mea, au ceva personal cu mine. De exemplu, eu i-am sugerat agentului Radu Vâlcescu să îşi predea şi el certificatul maşinii pentru că maşina lui are pe toate geamurile folii, inclusiv pe parbriz. Dumnealui mi-a răspuns cu o nesimţire de nedescris «Ce, bă, tu ai haina mea?!» Deci, dacă e poliţist are voie. Sugerez conducerii Poliţiei să facă ceva cu aceşti subalterni, să-i scoată din poliţie că sunt destule locuri de muncă disponibile (…). La mai puţin de 20 de minute m-am întors pentru a lămuri situaţia şi poliţiştii m-au acuzat că între timp mi-am dat jos foliile de pe geamuri. Eu am filmat şi fotografiat întreaga scenă. Sunt indignat de situaţia creată şi mă voi adresa ministrului Administraţiei şi Internelor Dan Nica. Nu mi se pare normal să fiu oprit la fiecare cursă făcută”, a povestit Ion Eana.

Poliţia spune că şi-a făcut datoria

Despre această situaţie ne-a vorbit şi şeful Poliţiei Rutiere din Curtea de Argeş, Cristian Puicănescu. „Microbuzul care efectua transport de persoane a fost somat de agentul Radu Vâlcescu să oprească. Acesta a cerut actele la control. Agentul a constatat faptul că respectivul autoturism avea geamurile acoperite cu folii, care nu figurau în actele autoturismului ca fiind omologate. Şoferului i s-a întocmit un proces verbal, pe care nu l-a semnat, în care a primit nouă puncte penalizare. Conducătorul auto a semnat originalul dovezii pe care a scris că a primit şi dumnealui un exemplar al acesteia. A fost lăsat să plece, după care s-a întors în jumătate de oră, timp în care a dat foliile jos. Sunt doi martori, civili care au văzut că pe geamurile autoturismului erau folii. Nu este singurul microbuz oprit. Toate mijloacele de transport persoane care trec prin zona filtrelor sunt somate să oprească la control. În ziua de marţi au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 27.880 lei. Au fost aplicate două sancţiuni la Legea 38. Au fost reţinute două certificate de înmatriculare, printre care şi cel al autoturismului domnului Eana şi un permis de conducere al numitului Petrică S. Totodată s-au constatat şi două infracţiuni, pentru nerespectarea regimului transportului de taxi”, a declarat comisar şef Cristian Puicănescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email