Scandal în Consiliul Local din cauza reţelelor de apă

Nici şedinţa de Consiliu Local de marţi după amiaza nu a fost lipsită de scandal, aşa cum au fost, de altfel, cam toate şedinţele din ultima vreme la Curtea de Argeş. De data aceasta unul dintre motive a fost o banală listă de investiţii care trebuiau să intre în inventarul domeniului public al municipiului. Consilierilor li s-au pus sub nas nişte liste cu investiţii, unele recepţionate în 2011, şi li s-a cerut să aprobe introducerea lor în inventarul domeniului public. Este vorba despre reţeaua de apă de pe strada Şrefan cel Mare, extinderea reţelei de apă cu staţie de pompare pe strada Angheleşti, canalizare menajeră pe strada Valea Iaşului, reabilitarea unor cămine canal menajer, reţeaua de apă din cartierul Progresu, de pe străzile Daniel Sterescu, Râmnicu Vâlcea, Chiriţeşti, 1 Mai, modernizare troruare pe străzile Rîmnicu Vâlcea şi Victoriei, etc.
Consilierii au obiectat mai întâi cu privire la faptul că unele dintre lucrări au fost recepţionate încă din 2011, ca de exemplu canalizarea menajeră de pe strada Valea Iaşului şi ramificaţiile, şi abia acum sunt introduse în domeniul public. Cel mai vocal consilier a fost şi de data aceasta Ion Şerban, dar a fost susţinut şi de cei de la PDL. „Ne băgaţi pe sub nas atâtea puncte fătă documentele pe care trebuie să le aibă în spate…Canalizarea de pe strada Valea Iaşului e dată în funcţiune dar are probleme”, a spus acesta, iar primarul Nicolae Diaconu a aprobat. „Are probleme, probabil că o să ajungem cu firma care a făcut lucrarea în instanţă. Garanţia lor de 200 de milioane nu acoperă costul rezolvării problemei”, a afirmat primarul Diaconu.
Vasile Sabie a cerut să vadă procesele verbale de recepţie a lucrărilor la investiţiile despre care se vorbea, ca să ştie cei care votează ce votează. „Trebuie să avem la dosar şi procesele verbale. Să vedem câţi metri pătraţi de trotuar s-au făcut pe Râmnicu Vâlcea şi câţi metri liniari de asfalt pe stradă”, a spus Sabie. Până la urmă, lunga listă de investiţii mai vechi sau mai noi a fost aprobată de Consiliul Local, iar domeniul public e mai bogat acum cu bunuri a căror valoare este de 2656729,38 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email