Scandal de Centenar! Managerul Muzeului se ceartă cu directorul economic al Primăriei pentru 188.000 de lei

„Nu mai fac nimic pentru oraşul ăsta”, a declarat Ştefan Dumitrache, managerul instituţiei de cultură

Din cele şapte proiecte din Argeş aprobate şi finanţate de Mininsterul Culturii, dedicate Centenarului Marii Uniri, unul este al Unităţii Administrativ Teritoriale (UAT) Municipiul Curtea de Argeş. Proiectul, intitulat „Să ne plângem eroii!”, a obţinut o finanţare de 188.000 de lei şi a fost scris de directorul Muzeului, Ştefan Dumitrache.  „40.000 de lei costă refacerea cimitirului eroilor, lucrări de conservare, spălarea cu substanţe speciale, 112.000 de lei costă spectacolul lui Gheorghe Zamfir, trebuie invitaţi ambasadorii, sau reprezentanţi ai ambasadelor Germaniei şi Austriei, reprezentanţi ai Ministerului Apărării şi ai Ministerului de Interne, sunt bani prevăzuţi pentru cazare şi masă, precum şi pentru publicitatea evenimentelor”, a povestit Ştefan Dumitrache la şedinţa Consiliului Local convocată „de îndată” de primarul Constantin Panţurescu săptămâna trecută, şedinţa la care a fost aprobată rectificarea bugetului local prin introducerea celor 188.000 de lei veniţi de la Ministerul Culturii în buget.

Până la momentul în care consilierii locali au aflat despre ce e vorba în proiect şi ce e cu banii, totul a decurs cât de cât normal. După care s-a dezlănţuit scandalul.

„Sunt prieten cu Gheorghe Zamfir de 15 ani, de aia vine la Curtea de Argeş!”

Supărarea managerului Muzeului, totodată consilier local, provenea de la faptul că banii au intrat în bugetul local şi nu s-au dus la Muzeu, ca Muzeul să se ocupe de organizarea manifestărilor. „În tot judeţul banii s-au dus de la Consiliul Judeţean sau de la Consiliul Local Piteşti către instituţiile care se ocupă de proiect. Ăia sunt mai proşti, de aia nu faceţi la fel!Ăia sunt mai proşti ca voi, aşa credeţi!”, i s-a adresat direct viceprimarului Gabriel Jubleanu Dumitrache. „Sunt lucrări pe care le pot face doar angajaţii Muzeului, căci alţii, calificaţi, nu sunt la Curtea de Argeş. Gheorghe Zamfir vine la Curtea de Argeş pentru că suntem prieteni de 15 ani, nu se duce oriunde!”, a tunat şi a fulgerat Ştefan Dumitrache. „După ce se termină şedinţa, reziliez înţelegerea cu Gheorghe Zamfir şi mă retrag din proiect!”, a mai spus acesta.

Pe de altă parte, directorul econimic al Primăriei, Gheorghe Florescu, pe care Dumitrache l-a acuzat că nu a dat banii la Muzeu, a spus că beneficiarul proiectului este UAT Curtea de Argeş şi că banii trebuie să intre în conturile Primăriei.

Consilierii locali, care nu prea ştiau despre ce e vorba, au întrebat, candid, care e problema dacă se ocupă de organizarea evenimentelor Primăria şi nu Muzeul, dar nu au obţinut un răspuns corespunzător.

De fapt, problema pare să fie aceea că nu se ocupă nimeni de proiect. Directorul economic Gheorghe Florescu le-a spus aleşilor locali – „Trebuie să faceţi o comisie pentru organizarea acţiunilor”, dar nimeni nu a făcut nimic şi nici nu l-a luat în seamă. Beneficiarul proiectului, UAT Curtea de Argeş, trebuie să transmită lunar Ministerului Culturii şi Identităţii Naţiionale un raport privind calendarul manifestărilor acţiunilor, precum şi stadiul proiectului. În caz contrar, UAT dă banii înapoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email