Scandal cu doi avocaţi şi cu o parcare plină de bani – Un avocat a sechestrat maşina fostei soţii pentru 690 lei

Un scandal urât a avut loc zilele trecute la Curtea de Argeş, părţile implicate fiind un avocat, fosta lui soţie, avocată la rândul ei, un executor judecătoresc şi doi poliţişti.
Cătălin Boştină şi Aura Mihai, avocaţi, primul la Baroul Curtea de Argeş, cel de-al doilea la Baroul Piteşti, au fost căsătoriţi şi au un copil. S-au despărţit când băieţelul avea 9 luni, iar divorţul s-a încheiat nu de mult timp. Instanţa a decis ca mama să aibă autoritate exclusivă asupra copilului, iar tatăl avea program de vizită odată pe lună. „O singură dată a mers copilul cu tatăl lui, apoi a plâns şi nu a mai vrut să meargă. Se ţinea de gâtul meu şi plângea când venea tatăl lui să-l ia”, ne-a povestit Aura Mihai. Boştină s-a dus la casa fostei soţii cu executorul judecătoresc pentru ca să-l determine pe copil să plece cu el, dar micuţul nu voia, ne-a mai spus Aura Mihai. „Plăteşte o pensie alimentară de 175 de lei pe lună pentru copil, pentru că a declarat venitul minim pe economie”, a precizat aceasta.
Săptămâna trecută, avocata a avut proces la Curtea de Argeş. „M-au chemat nişte colegi din sală să-mi spună că maşina mea e sechestrată. M-am dus în parcare şi Cătălin Boştină blocase maşina cu maşina lui, erau şi executorul acolo şi doi poliţişti. Aveam să-i dau în total 15 milioane de lei cheltuielile pe care el le făcuse cu executorul judecătoresc când a venit cu el să-şi ia copilul care plângea. De altfel, executorul a şi scris asta în procesul verbal, că băieţelul plângea, dar că eu l-am îndemnat să meargă. Deci, banii trebuie să-i dau pentru asta, dar executorul a renunţat la partea lui de onorariu, şi a trebuit să-i dau 690 de lei. Mi-au sechestrat o maşină de 14.000 de euro pentru 690 de lei”, ne-a mai povestit Aura Mihai.
Scandalul a fost mare. La un moment dat, cei 690 de lei, în bancnote de 5 şi 10 lei s-au împrăştiat prin parcare, şi nimeni nu-i lua, nici executorul, nici Cătălin Boştină. După multe minute, avocatul i-a luat şi i-a dat executorului, iar penibila scenă s-a încheiat.
Aura Mihai ne-a mai spus că fostul soţ a depus pe numele ei 30 de plângeri penale pentru că îl împiedică să-şi vadă copilul. „Băieţelul plânge când trebuie să plece cu el. Eu am încercat să-l determin să se ducă la el”, a mai spus mama băieţelului.
„Este extraordinar de greu să nu-ţi poţi vedea copilul!”
Cel incriminat de Aura Mihai are propria versiune asupra conflictului. Avocatul Cătălin Boştină ne-a spus că fosta sa soţia nu a respectat o hotărâre judecătorească şi de aceea s-a ajuns aici. „Este obligată să respecte legăturile personale cu minorul. Eu mă duceam la copil şi nu o găseam acasă, am mers de mai multe ori, şi cu executorul judecătoresc, fie nu era acasă, fie nu-mi dădea copilul. Deplasările executorului costă, de aceea s-au strâns cred că vreo 1500 de lei pe care ea trebuie să-i plătească şi refuza să-i plătească. A fost trimisă în judecată şi somată să plătească cheltuielile, iar iniţial a spus că le plăteşte, apoi a zis să iau ceva din casă, lucru pe care nu-l puteam face pentru că e bun comun casa, luam jumătate din ceva ce e al meu. A fost cercetată şi de Parchet pentru nerespectarea hotărârii, a fost trimisă în judecată, iar procesul e la Curtea de Apel. Nimeni nu-şi permite să execute o maşină după capul lui, să ştiţi că au fost respectate procedurile. În acea zi au început procedurile de executare, iar ea s-a certat şi cu executorul”, ne-a spus Cătălin Boştină despre conflictul cu fosta sa soţie şi despre ziua cu scandalul de la Judecătorie.  În ceea ce priveşte pensia alimentară, acesta susţine că plăteşte 25% din veniturile sale nete dintr-o lună, nu numai din cele de avocat. „Nu cred că au fost două luni cu aceeaşi sumă primită, pentru că, în calitate de avocat, nu am un venit fix. Dacă s-a întâmplat să fie aceiaşi bani  două luni consecutiv, a fost pură coincidenţă”, a subliniat avocatul.
Cătălin Boştină pare afectat de faptul că nu-şi poate vedea băieţelul măcar atât timp cât a stabilit judecătorul. „Din iunie 2011, de când am obţinut dreptul să-l văd de două ori pe lună, odată la mine şi odată la ea, cred că doar odată mi l-a dat. Nu putea să plângă că vine la mine, că avea un an şi o lună doar…Vă daţi seama cât de greu este să nu-ţi poţi vedea copilul?! E foarte greu!”, mărturiseşte Cătălin Boştină.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email