Scade numărul taximetriştilor

La Curtea de Argeş circulă aproximativ 100 de taximetre, conform unei decizii a Consiliului Local. Acesta a aprobat în cursul anului numărul maxim de taxiuri care lucrează în municipiu, sub rezerva că dacă vor mai fi solicitări, numărul ar putea să crească. Problema este că nu sunt suficiente locuri în staţiile de taxi din municipiu, iar taximetriştii stau uneori pe trotuare în aşteptarea clienţilor. Certurile sunt la ordinea zilei între ei şi ceilalţi şoferi. Dacă vreo maşină staţionează în staţia de taxi, atunci taximetriştii fac scandal imens şi îl ameninţă pe nefericitul care nu a respectat indicatorul de staţie taxi. Dacă  taximetriştii staţionează pe trotuare, nu-i nicio problemă, nimeni nu-i vede şi nimeni nu ia măsuri. De asemenea, sunt câteva staţii care stau goale, cum e cea  din faşa Bisericii Domneşti, pentru că taximetriştilor nu le place să stea acolo. În zona respectivă şefi sunt piraţii care fac curse ilegale spre Piteşti, iar cu ei nu se iau la ceartă taximetriştii.
Taximetristul „pirat” poate să rămână fără plăcuţele cu numerele de înmatriculare ale maşinii
În plus, mai mulţi cetăţeni ne-au sesizat la redacţie că sunt unii care fac transport în regim de taxi care nu au casă de marcat şi nici un însemn care să ateste calitatea de taximetrist autorizat. De toate aceste probleme ştie şi Nicolae Păunescu, şeful compartimentului Transport din cadrul Primăriei. „A existat o reclamaţie la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului pe numele unei persoane care face taximetrie fără să aibă autorizaţie, şi a venit şi la noi o reclamaţie. O să cercetăm, să vedem ce se poate face. O să fac o acţiune cu Poliţia, pentru că persoana respectivă poate să rămână şi fără plăcuţele de înmatriculare dacă nu are autorizaţie pentru o astfel de activitate”, spune Nicolae Păunescu.
Criza îi bântuie şi pe taximetriştii de la Curtea de Argeş, crede Nicolae Păunescu. „Numărul taximetriştilor va scădea, pentru că mulţi nu şi-au mai vizat autorizaţia. Ori, dacă nu au autorizaţia vizată, nu mai pot face taximetrie”, afirmă Păunescu. Chiar dacă şeful de la Transport nu a dat nicio amendă anul acesta, taximetriştii au fost amendaţi de Poliţie când au încălcat legea, mai spune Nicolae Păunescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email