SC Transarg se desființează

Gunoiul din Curtea de Argeș va fi colectat și transportat de SC Financiar Urban

 

O societate din Curtea de Argeș care a avut viață scurtă, dar fructuoasă, se închide. SC Transarg, care a colectat și transportat gunoiul din municipiu încă din 1998, pune lacăt pe ușă, căci noul operator este o societate din Pitești a omului de afaceri Gh. Văsâi, SC Financiar Urban. Aceasta a câștigat licitația organizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară  (ADI) SERVSAL pentru delegarea gesiunii serviciuluide colectare și transport a deșeurilor și de operare a Centrului de Management al Deșeurilor din Curtea de Argeș. La ședința Consiliului Local de săptămâna trecută, la care a fost adoptată o hotărâre prin care Consiliul aproba delegarea gestiunii,  a participat și directorul ADI SERVSAL, Gabriel Moiceanu. El a spus că tarifele pe care argeșenii le vor plăti pentru gunoi vor fi mai mici decât până acum. Toate tarifele scad, iar la persoanele juridice tarifele sunt egalizate la nivel de județ.

Tarifele sunt mai mici dacă gunoiul este selectat. Astfel, tarifele pe care locuitorii municipiului le vor plăti sunt următoarele – pentru persoanele fizice, colectarea deșeurilor municipale în amestec de la asociațiile de proprietari, 6,66 de lei de persoană pe lună, colectarea deșeurilor selectate de la asociații, 5,26 de lei de persoană pe lună, colectarea deșeurilor amestecate de la gospodăriile individuale –  6,88 lei de persoană pe lună, colectarea deșeurilor amestecate din gospodării la punct fix (platformă sau punct de colectare) – 6,73 de lei de persoană pe lună, colectarea deșurilor selectate din gospodării, la punct fix, – 5,38 de lei pe lună de persoană.

Cum și în ce condiții vor crește tarifele

Persoanele juridice plătesc  pentru colectarea deșeurilor amestecate 290,83 de lei tona, iar pentru colectarea deșeurilor selectate 253,06 lei tona. Tarifele includ TVA.

Orice majorare viitoare a tarifelor se va face doar cu acordul Consiliului Local. Dacă, spre exemplu, salariul minim va crește cu 30% atunci ar fi nevoie de o majorare, pentru că cele mai mari costuri la această activitate sunt cu forța de muncă și combustibilul, a spus Moiceanu.

 

În ceea ce privește soarta angajaților Transarg, aceștia nu vor rămâne pe drumuri. “Operatorul care a câștigat licitația va prelua toți salariații Transarg”, a precizat președintele SERVSAL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email