SC Fuchs Condimente, „în dificultate” din cauza străzii Nordului

Societatea a trimis la Primărie o adresă oficială în care se plânge de „frecventele avarii ale conductei de apă” care au dus la deteriorarea asfaltului, şi îşi exprimă „nemulţumirea” faţă de „starea deplorabilă” carosabilului

Zona industrială de nord a municipiului poate ajunge la situaţia oarecum paradoxală de a fi izolată de restul oraşului. Deşi de acolo bugetul local primeşte cei mai mulţi bani din impozite şi taxe pe salarii şi pe terenuri, zona este complet ieşită din preocupările administraţiei locale. Dr. Oetker, Fuchs Condimente, Errea, Karcher, Electroargeş, IPEE Amiral Trading şi celelalte societăţi care au acolo fabrici au probleme din cauza infrastructurii rutiere. Strada Albeşti este exprem de aglomerată şi nu face faţă transportului de marfă iar strada Nordului este distrusă din cauza deselor avarii ale conductei de apă, avarii pe care Aquaterm le repară distrugând asfaltul.

Fuchs Condimente SRL a trimis Consiliului Local a odresă oficială prin care i se aduce la cunoştinţă „nemulţumirea vizavi de starea deplorabilă a străzii Nordului, pe segmentul aflat între intrarea din DN 7C şi SC Fucsh Condimente”. Directorul general al societăţii cu capital german, Uwe-Jens Karl,  mai scrie că „deteriorarea accentuată a asfaltului se datorează în mare măsură frecventelor avarii ale conductei de apă ce aparţine SC Aquaterm AG 98 SA”.

Conducerea Fucsh Condimente solicită să i se comunice „un termen de reabilitare a străzii Nordului deoarece în scurt timp deteriorarea se va accentua iar drumul va deveni impracticabil” fapt ce ar „pune în dificultate buna desfăşurare a activităţilor SC Fuchs Condimente RO SRL”.

Trebuie refăcut totul

Aleşii locali au luat act de adresă şi atât. Povestea utilităţilor de pe strada Nordului şi a asfaltării ei iniţiale este însă interesantă, şi a fost spusă de consilierul Ştefan Dumitrache. „Am fost în comisia de recepţie şi nu am semnat procesul verbal. Acolo nu s-a făcut nimic bine. Este o lucrare făcută foarte prost”, a spus acesta, iar directorul Aquaterm, Gabriel Nastea, a confirmat. „Conducta de apă a fost pusă direct pe pietre, nu a fost pus deloc nisip, nu s-a respectat nicio normă, din acest motiv avariile sunt aşa de dese”, a precizat Nastea.

Lucrările au fost făcute de societatea NORDCO, aflată în faliment de ceva timp, în urmă cu aproape zece ani. „Trebuie refăcută toată reţeaua, de la Errea la Fuchs”, a spus Nastea, care s-a angajat că dacă primeşte banii în 10 zile lucrarea ar putea fi gata. Numai că nu a primit niciun leu pentru asta.

După ce reţeaua de apă canal ar fi refăcută, strada ar putea fi asfaltată, iar problemele rezolvate. Numai că SC Aquaterm nu a primit bani ca să refacă reţeaua, iar Serviciul Public nu poate să asfalteze strada azi ca să fie spartă din cauza avariilor la reţea mâine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email