SC Aquaterm nu mai poate funcţiona din luna august

În august expiră licenţa operatorului local de apă SC Aquaterm, iar până atunci administraţia locală de la Curtea de Argeş trebuie să găsească o soluţie. „Putem să concesionăm serviciul unui operator regional, să intrăm într-o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară, ADI, sau putem să scoatem la concesiune prin licitaţie serviciul”, ne-a spus primarul Nicolae Diaconu. În cazul primei variante, SC RAJA din Constanţa ar fi cea mai bună alegere, e de părere edilul, iar în al doilea caz, câştigătorul licitaţiei ar putea să-şi impună condiţiile. „La prima licitaţie trebuie să fie trei oferte, la a doua acceptăm şi două, iar a treia oară dăm serviciul cui vine”, afirmă Diaconu, care subliniază că această formulă ar putea dura foarte mult, în vreme ce municipalitatea are termen luna august, când expiră licenţa SC Aquaterm. „Nu am avut acces la documente la Aquaterm şi am fost nevoiţi să cerem acte la ANRSC (Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice – n.n.). Ne-au întrebat de ce nu le luăm de la operatorul nostru, firma Consiliului Local, şi le-am spus că nu ni le-au dat”, a mai spus primarul.

Prin urmare, până pe 8 august, într-un fel sau în altul, apa şi canalul vor fi date altcuiva, precizează Nicolae Diaconu. „Aquaterm se va desfiinţa, dar noul operator va crea tot atâtea locuri de muncă câte sunt la Aquaterm. Posturile vor fi aceleaşi, nu se ştie însă dacă şi oamenii”, ne-a mai declarat primarul Curţii de Argeş.

O atitudine ciudată, cel puţin

 

Atitudinea directorului SC Aquaterm, Ion Bolovan, e cel puţin ciudată, atâta vreme cât la societatea pe care o conduce este are acţionar unic Consiliul Local, deci societatea este a oraşului. Nu e însă pentru prima dată când solicitările Primăriei sunt refuzate, un auditor al instituţiei fiind aproape luat la fugă de la Aquaterm în urmă cu ceva timp. Se pare însă că problema va fi tranşată săptămâna aceasta când o să aibă loc o întâlnire a Consiliului Local la care să fie luată o decizie în legătură cu concesionarea serviciului de apă canal, cel mai probabil SC RAJA fiind noul operator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email