Satul din mijlocul oraşului

Şi zona din spatele blocurilor situate pe strada 1 Decembrie 1918 a fost uitată de autorităţile locale. Într-unul din numerele anterioare ale ziarului nostru vă spuneam despre problemele pe care le au locuitorii cartierului 1 Decembrie, zona de blocuri dinspre benzinăria Lukoil. Pârâu plin de gunoaie, parcare strâmtă şi insuficientă, gropi şi mizerie, cam acestea au fost problemele pe care ni le-au semnalat cetăţenii, şi pe care fotografiile publicate în ziar le-au arătat. Alţi cetăţeni care locuiesc acolo ne-au sunat la redacţie şi ne-au spus că, de fapt, necazurile sunt mult mai multe, astfel încât am fost din nou în cartier şi ne-am întâlnit cu alţi argeşeni nemulţumiţi, care ne-au povestit despre alte probleme.
Uliţa din spatele blocurilor
Drumul care trece prin spatele blocurilor este de fapt o uliţă plină de gropi, de bălţi şi de noroi, iar peste tot sunt aruncate resturi menajere sau de materiale de construcţii, dar şi alte gunoaie. Argeşenii care locuiesc în apropiere ne-au spus că de foarte mult timp locul nu a mai fost curăţat. „Aici, în spatele blocurilor, este de fapt satul din mijlocul oraşului. Este o mizerie de nedescris. Fiecare aruncă la întâmplare ce nu-i mai trebuie prin casă. Degeaba sunt pubelele acestea aici pentru că sunt foarte mulţi oameni needucaţi şi fără pic de bun simţ. Suntem de râsul lumii. Peste tot sunt aruncate hârtii şi PET-uri şi foarte multe grămezi de moloz şi alte materiale de construcţii”, spune Alexandru, un tânăr care locuieşte în apropiere.
„Nu putem să îi educăm pe alţii care deja au o vârstă”
Locatarii recunosc că o mare parte din vină pentru situaţia creată le aparţine şi celor care stau în zonă, dar care preferă să arunce gunoiul în jurul blocurilor, direct de la balcon, decât să îl ducă în spaţiul special amenajat, unde se află pubelele. „Nu putem să îi educăm pe alţii care deja au o vârstă. Mulţi aruncă gunoiul unde vor ei, alţii au pus pungile de gunoi prin spatele acestor garaje. Nu poţi nici să stai să îi urmăreşti să vezi care face acest lucru. Este păcat că nu ştim să avem grijă de locul unde trăim”, spunea un alt locatar.  
Aceasta nu este singura problemă a argeşenilor care locuiesc în cartier. Oamenii spun că au nevoie de locuri de parcare, pentru că nu mai au unde să-şi lase autoturismele. În spatele blocurilor de pe strada 1 Decembrie maşinile sunt parcate direct pe spaţiul verde. „Nu sunt locuri suficiente de parcare şi trebuie să ne descurcăm aşa cum putem. Unii au mai adus o roabă, două de pietriş pentru a-şi amenaja cât de cât locul, iar alţii le trag direct pe iarbă. În faţă, parcările sunt ocupate, fiecare cam are locul lui şi nu poţi să te cerţi cu lumea. Ar fi bine să fie şi aici în spate amenajate locuri de parcare. Nu mai spun că aici sunt dosite foarte multe rable care nu s-au mai mişcat de câţiva ani”, spun nea Vasile. Oamenii se plâng şi de starea în care se află aşa zisa stradă din spatele blocurilor. „Asta nu este stradă. Uitaţi-vă în ce hal arată. Când plouă, doar cu cizmele de cauciuc faci faţă. Ne rupem maşinile aici. Şi noi plătim taxe şi impozite şi avem dreptul la condiţii normale. Noi trebuie numai să plătim, că oricum nu se face nimic pentru noi”, spune Alexandru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email