Sărăcie extremă! Pensionarii împrumută câte 100 de lei de la CARP

Sute de pensionari argeşeni iau cu asalt lunar Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Curtea de Argeş pentru a putea duce un trai decent. Astfel, luna trecută, peste 600 de pensionari s-au împrumutat pentru a-şi plăti facturile la utilităţi, medicamente ori pentru a-şi ajuta copiii.

Potrivit conducerii instituţiei, pensionarii pot împrumuta diverse sume de bani, cea mai mică sumă fiind de 100 de lei, iar cea mai mare de 8.000 de lei. Mai mult decât atât, vârstnicii sunt atraşi de posibilitatea de a împrumuta bani uşor, fără prea multe formalităţi şi cu dobânzi convenabile. „Am acordat luna trecută peste 600 de împrumuturi cu valoarea cuprinsă între 100 şi 8.000 de lei. Cei mai mulţi vârstnici împrumută sume mici, dar sunt şi oameni care împrumută suma maximă admisă. În cele mai multe cazuri, aceştia iau bani pentru a-şi plăti facturile, pentru medicamente, pentru diverse lucrări în gospodărie, dar şi pentru a-şi sprijini copiii ori nepoţii”, a declarat Apostol Zamfira, preşedintele CARP.

 

Totodată, conducerea instituţiei a acordat şi o serie de ajutoare nerambursabile celor care s-au confruntat cu diverse probleme. „Aceste ajutoare nerambursabile sunt oferite atunci când se solicită şi se prezintă acte justificative, pentru probleme cu care se confruntă membrii CARP. De asemenea, pentru a beneficia de ajutoare, pensionarii trebuie să aibă o vechime de peste 4 ani în cadrul CARP. Astfel, am oferit 33 de ajutoare de tratament în valoare de 9.200 de lei şi 61 de ajutoare pentru deces în sumă de 21.000 de lei, cel mai mare fiind în valoare de 835 de lei. Însă, în acelaşi timp am premiat şi şapte familii care au aniversat 50 de căsnicie cu câte 200 de lei”, a mai spus Apostol Zamfira.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email