Şapte consilieri locali nu au avut voie să voteze bugetul

Şapte din cei 19 consilieri locali de la Curtea de Argeş au părăsit sala în momentul în care s-a votat bugetul, săptămâna trecută. Ei nu au avut voie să voteze pentru că au interese directe, fiind angajaţi ai unor instituţii care primesc bani de la Primărie – Ştefan Dumitrache, directorul Muzeului, Cristian Mitrofan, managerul Centrului de Cultură şi Arte, Maria Dicu, de la Liceul Forestier, Ana Răduţu, directorul Licelui „Ferdinand”, Viorel Popescu, şef pe la Spital, Ana Maria Rovenţa, lucrează la Spital, Răzvan Bădescu, angajat al Aquaterm. Deci, şapte din aleşii locali au legături directe cu Primăria, dar nu sunt incompatibili, sau cel puţin nu la acest moment.

Şedinţa de Consiliu la care a fost aprobat bugetul pentru 2017 a fost un circ din cauza preşedintelui de şedinţă, Ion Şerban. Acesta a turuit numele proiectelor de hotărâri astfel încât colegii săi nici măcar nu înţelegeau ce zice, a „uitat” pe alocuri să mai întrebe dacă e cineva împotriva proiectelor supuse votului, a condus şedinţa ca un apucat, doar ca să ajungă repede la ce îl interesa cel mai mult, schimbarea directorului Aquaterm, Ion Bolovan.

Unde se duc banii

Bugetul e aşa cum îl ştim, aşa cum am mai scris. Nici prea mare, nici prea mic, investiţiile sunt puţine, dar mari, iar banii pentru cheltuielile cu personalul, din ce în ce mai mari. Totalul veniturilor pentru cele două secţiuni ale bugetului, cea de funcţionare şi cea de dezvoltare, se ridică la 67,8 milioane de lei, veniturile proprii fiind de 27,06 milioane. Totalul cheltuielilor sunt de 79,3 milioane, 33,6 milioane fiind cheltuieli de personal. Lista investiţiilor finanţate din bugetul local în acest an cuprinde reactualizarea Planului Urbanistic General (PUG), achiziţia de calculatoare, achiziţia unei aplicaţii CITY MAP, a unui sistem de alarmare publică, reabilitarea terenului de sport al Liceului Auto,  la capitolul „Cultură, recreere, religie” este prevăzută achiziţia unui tocător de crengi,apoi, la alte capitole, sunt trecute reabilitarea podurilor de peste pârâul Valea Iaşului şi pârâul Valea lui Gan, complex nataţie, reabilitare strada Valea Iaşului, studii pentru un bloc ANL, consolidare maluri Valea Doamnei, studii de fezabilitate pentru canalizarea menajeră de pe străzile Lt. Pavelescu – Progresului şi Valea Doamnei. De asemenea, administraţia locală va cumpăra un Duster şi un încărcător multifuncţional cu accesoriile necesare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email