Săptămâna aceasta aflăm cine reabilitează Gara Regală

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, Regionala Craiova, a anunțat în octombrie licitația  pentru contractul de ” Reparații, reabilitare și restaurare clădire călători din stația CF CURTEA DE ARGEȘ (proiectare si execuție)”, cu o valoare estimată de 10.590.404.4 lei. La licitație au depus oferte două asocieri de firme.

Compania a notificat însă în ianuarie firmele, că ”având în vedere complexitatea documentației, a propunerilor tehnice depuse și numărul mare de solicitări de clarificări, entitatea contractantă a decis suplimentarea termenului de evaluare a ofertelor cu 25 de zile lucrătoare, respectiv până la data de 2.03.2023”. Astfel, în această săptămână ar trebui să aflăm care este firma care va reabilita gara din Curtea de Argeș, un monument pe care au crescut copăcei și care este pe punctul de a se prăbuși.

Lucrările ce se vor executa vor ține cont de caracterul de monument istoric al clădirii, ceea ce impune ca ele să se realizeze cu materiale și tehnici specifice, compatibile cu cele originale ale clădirii și numai cu Avizul Ministerului Culturii și Identității Naționale.

Gara a fost inaugurată pe 27 noiembrie 1898, la doar un an de la începerea lucrărilor de construcție, când a avut loc şi punerea în circulaţie a căii ferate Piteşti – Curtea de Argeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email