Sandu Nichita, unul dintre cei mai vechi liberali argeşeni, face o analiză dură a situaţiei PNL în Argeş – „Ei nu sunt liberali, sunt doar membri de partid!”

Sandu Nichita, preşedinte al ARGCOMS SOCOM, este unul dintre cei mai vechi liberali din Argeş. A fost preşedinte al PNL Curtea de Argeş dar şi-a dat demisia, rămânând simplu membru.  Sandu Nichita a făcut, pentru INTERES ARGEŞEAN, o analiză amănunţită şi interesantă a ceea ce se întâmplă acum cu liberalii din Curtea de Argeş şi Argeş, mai ales după ultimele evenimente, când mulţi şi-au dat demisia din organele de conducere ale organizaţiilor după rezultatele slabe obţinute la alegeri.

„Ei nu sunt liberali, sunt membri de partid, şi cei din Curtea de Argeş şi cei de la judeţ, sunt membri de partid, nu au ajuns la calitatea de liberali, fiindcă ei nu ştiu doctirna, nu ştiu de ce parte sunt, nu ştiu interesul, nu ştiu de niciunele. Unii dintre ei, nu generalizez. Acum, văzând rezultatele dezastruoase de la alegerile locale şi parlamentare, rezultate care sunt doar din cauza lor, nu din cea a partidului care a câştgat alegerile, unii au început să se victimizeze şi au luat exemplul lui Sandu Nichita. Adică, au început să-şi dea demisia din organele colective de conducere, fie de la nivel local fie de la nivel central, dar au făcut-o prea târziu şi astfel se victimizează. Trebuia să o facă atunci când le-am atras eu atenţia prin demisia mea, motivată că dacă vor merge în ritmul ăsta nu vor câştiga un procent mulţumitor la alegerile locale, ceea ce s-a şi întâmplat. Le-am atras atenţia că la alegerile parlamentare va fi un dezastru, ceea ce s-a şi întâmplat. Dacă merg aşa, avem şansa unei dezmeticiri  totale la alegerile europarlamentare, unde rezultatele vor fi în jur de 5%, dacă nu se dezmeticesc. Ce fac  ei acum?! Unii dintre ei. Prin victimizarea asta vor să arate că nu le-au fost urmate indicaţiile, cu ghilimele de rigoare, indicaţiile din timpul campaniei electorale, fie la locale, fie la parlamentare. Dar, mă întreb retoric – la nivel de judeţ, de data asta, cine a fost şeful campaniei electorale, că preşedinte nu pot să-i spun, a fost cineva din Curtea de Argeş, care acuma se victimizează. Cine a fost purtător de cuvânt?! Cineva din Curtea de Argeş care acum se victimizează, şi zice aşa – ei nu au fost pe acolo, ei nu ştiu nimic. Cine s-a pus pe liste şi la Consiliul Judeţean şi la Consiliul Local?! Cei care se victimizează cel mai rău acum, cel mai pregnant. Tot ăia care se victimizează acum şi care ce vor – să zică noi nu am pus ceva pe clanţă, vorba unui poet, ăla a pus ceva pe clanţă”.

„Unii se socotesc burici şi mor de narcisism!”

„La judeţ e bătuta, căci ei nu au fost niciunii, sau niciunul manager de partid. Au fost nişte egocentrişti, nişte năzuitori numai, pentru persoana lor, pentru a accede în Parlamentul României, sau pe listele de consilieri judeţeni sau consilieri locali. Îmi pun întrebarea, retorică, – ei au zis că acest eşec s-a datorat celor care au venit de la Centru – dacă erau ei în capul listei, sau în capul satului, ce scor am fi avut ?! Răspund tot eu – şi mai dezastruos. Fac  unii, după ce s-au vânturat prin mai multe partide, vai, plâng pe umerii PNL, dezavuează pe cei de la Centru şi chiar pe preşedintele ţării. Dar ei la nivel local sau judeţean ce au făcut?! Unii se socotesc burici şi mor de narcisism, bolile lor sunt narcisismul şi egocentrismul,  şi dacă nu găsesc un medic să-i lecuiască trebuie să fugă ca dracul de tămâie de Partidul Naţional Liberal, să se ducă în altă parte şi să lase Partidul Naţional Liberal în treaba lui, pentru că, la fel ca orice organism, are anticorpi să scape de molima pe care au adus-o unii pe capul partidului, fie la centru, fie la judeţ, fie la local.

Mai este o chestiune – unii dintre ei vor să ajungă sus pentru a împărţi funcţii şi a vinde iluzii. Că unii au împărţit funcţii până acum îi ştim pe ăia, dar acum împart iluzii, iar membrii onorabili ai PNL trebuie să fugă, să facă ceva împotriva celor care vând iluzii”.

„Lipitorile au creat un cordon sanitar în jurul organizaţiilor!”

„Ce au făcut ei, aceste lipitori. Au făcut un cordon sanitar în jurul organelor deliberative ale organizaţiei locale, judeţene sau naţionale, care au epulzat pe unii din interiorul organului deliberativ, iar pe alţii nu i-au lăsat să intre de teamă că le iau caşcavalul. Acest cordon sanitar dacă nu dispare, PNL se va decima ca un organism îmbătrânit, căruia îi e imposibil să facă faţă atacurilor exterioare. Ăsta este PNL la ora actuală.

Flutură unii – alegeri în stânga, algeri în dreapta, şi eu îi avertizez, şi alţii i-au avertizat, că dacă nu pun persoane care să managerieze, să nu aibă alte gînduri de mărire şi de ocupări de funcţii, dacă nu fac un manageriat profesionist, şi fac numai o treabă ca să se afle în treabă, PNL va pieri pe mâna acestor impostori.

Se fac că fac, urlă în şedinţe, aruncă pe unii în derizoriu, îi terfelesc prin mass media, pe facebook, pe unde pot, ca să îi îndepărteze şi să rămână ei. Pai dacă rămân numai ei iar partidul nu mai este parlamentar, ce au făcut, unde vom fi?!”

„Subtilităţile le-au împăienjenit ochii pentru râvna ocupării funcţiilor!”

„Apoi mai este o greşeală de la vârf. Eu când la Curtea de Argeş am realizat unitatea partidului pe conducere unică, nu pe bicefalie, mi-au spus cei de la Piteşti că nu e în regulament aşa ceva. În nici trei luni de zile au ajuns la vorba mea, a fost conducere unică la Bucureşti. Statutul prevedea asta, dar cei de la Piteşti eludau cu bună ştiinţă prevederile mai subtile ale Statutului pentru că unii dintre ei nu sunt în stare de subtilităţi, nu au cum, sau subtilităţile le-au împăienjenit ochii pentru râvna ocupării funcţiilor. Sandu Nichita nu a candidat pe nici unde ca să le demosntrez că se poate face management de partid fără a ţinti neapărat funcţii. Se zice că interesul poatră fesul. Fesul lor, umflat în cap ca să arate cât de important era el în campania electorală, şi el era neica nimeni”.

„Alţii şi-au achitat cotizaţia după ce au ajuns consilieri locali!”

„Au fost şi oameni care s-au implicat, care au cheltuit, printre care şi eu, am chitanţa, ca membru simplu, am contribuit financiar. Alţii, după ce au ajuns consilieri locali abia atunci şi-au achitat cotizaţia. Sunt sigur că nu mă vor  da afară după declaraţia asta, că asta mai trebuie, fiindcă ei mi-am motivat după alegerile locale demisia tocmai pe aceste chestiuni, dar pe scurt, nu  puteam să plictisesc organele de conducere ale partidului. Iani Popa, la o adunătură de partid prin iarna anului trecut, la Casa de Cultură de la Ştefăneşti, îmi zice –lasă, domnu Nichita, îi lăsăm pe ăştia tineri, iar ăştia tineri erau un avorton al Partidului Comunist.

Au purtător de vorbe, căţeluşi, muşte, pe post de antemergători. Întâi te jignesc ăia şi pe urmă vii la barosanuşi spune – dom’ne, aut. Păi, domnu Iani Popa, nu ştii cum ai ajuns senator din resturi?! La un judeţ cu Brătienii lângă Piteşti să ajungi senator din resturi mi-ar fi o mare ruşine. Eu nu-mi dădeam demisia numai din conducerea partidului, ci şi din Senat, adică cum?! Mi-am dat demisia din conducerea partidului când am avut sacii în căruţă şi calul legat la gard. Nu se poate aşa ceva? Machiavellismul ăsta politic este specific pentru două treimi din aceşti un fel de membri al organelor de conducere ale partidului de sus până jos.

Când mi-am dat demisia şi am motivat-o cum am spus, au zis – Sandu Nichita e o voce singulară. Mă felicit, că sunt singurul care am întrevăzut dezastrul! Îi avertizez – ce loc la alegerile locale şi judeţene îmi rezervaţi şi mie pentr că am fost clarvăzătorul vostru?!”

„Cum se întorc cu spatele, nu le mai ajung două picioare să-şi dea cu şutul”

„Ăştia sunt, o parte din ei, căci unii sunt de bună credinţă, muncesc, dar alţii sunt …vai de capul lor. Cum or fi ajuns aici, cum au ajuns?! I-am văzut la Piteşti cum stăteau într-un colţ şi se ascundeau de priviri ca de bombe, şi unii de alţii. E o prietenie între ei…cum se întorc cu spatele, nu le mai ajung două picioare să-şi dea cu şutul. Sunt în politică din 1990, şi ei zic că Sandu Nichita s-a dus la ALDE. Eu nu mă duc la remorcă, dacă mă duc, mă duc la locomotivă. Nu am niicun interes să mă duc la alt partid. Sunt atât de înţelept încât nu vreau să acced în nicio funcţie administrativă. Eu tot ce mi-am făcut am făcut prin propria muncă şi propria zbatere. Nu am recurs la formula aia –partidul e în toate. Nu!”

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email