Sănătatea poate costa 13,5 lei şi trei paşi

Lucrurile sunt, în esenţă, simple – purtăm mască, stăm la distanţă şi nă spălăm pe mâini temeinic, ne ferim de îmbolnăvire. Da, ştiu, aici încep înjurăturile, teoriile conspiraţiei, nu există Covid, e o banală gripă, primim bani de la Guvern ca să înspăimântăm lumea, etc. Pe cei care nu cred în existenţa virusului îi invit, cât se poate de politicos, să nu citească mai departe. Nu e pentru ei. Le doresc sănătate, dar mă îndoiesc că vor avea parte de ea.

Argeşul a ajuns o problemă naţională din cauza numărului mare de cazuri de Covid. Şeful DSP şi-a dat demisia, prin spitale e jale, în fiecare zi aflăm că mulţi dintre noi au luat boala şi nu ştiu de unde. Noi, cei din Curtea de Argeş, nu trebuie să ne facem iluzii, virusul e (şi) printre noi, pe stradă, prin vecini, prin magazine. El poate fi plimbat de colo colo de cineva care nu are mască sau care se înghesuie în tine la coadă la farmacie sau la magazinul de pâine. Cu toţii avem părinţi sau bunici firavi, care se pot îmbolnăvi uşor, iar virusul le poate fi fatal.

Nu voi mai continua, pentru că toate aceste lucruri şi multe altele sunt spuse de mii de ori pe zi peste tot, pe toate canalele de comunicare, până la saturaţie. Se vede însă că nu e de ajuns ori nu e bine.

Să vă spun altceva. Ştiu o persoană care a fost depistată pozitiv şi a făcut o formă severă a bolii. A scăpat, dar e marcată pe viaţă de zilele în care a stat cu tubul în gât şi abia respira. S-a rugat tot timpul şi a plâns. Mult, greu, uneori fără lacrimi. A plâns şi s-a gândit că, în ciuda ratelor, a faptului că are un copil cu probleme şi îi plouă în casă, merită să trăiască. Să fie alături de copil, să achite casa în care plouă. Nu e, poate, un om mai bun după ce s-a vindecat, dar e mai uman.

Probabil că nici povestea de mai sus nu v-a convins, poate că vă gândiţi că am primit sume mari de bani de la Guvern sau cine ştie de unde ca să vă povestesc asta.

Să o luăm altfel. O mască de protecţie costă 3,5 lei, un săpun lichid 10 lei, iar distanţarea socială nu costă nimic. Prin urmare, 13,5 lei şi trei paşi distanţă ar putea face diferenţa între sănătate şi o suferinţă cruntă. Merită, vă întreb şi pe cei care nu credeţi în virus, ci spuneţi că Bill Gates ori Soros ne pun botniţă ca să ne fure, ce, lumea?! Lumea asta în care trăim la Curtea de Argeş?!

Mai am o întrebare. Pe ce vă bazaţi, ca să citez un clasic, atunci când spuneţi că totul e minciună?! Aţi citit studii aprofundate, în ce limbă, că în română nu s-au scris, aţi studiat virusurile cunoscute, aţi avut acces la analize amănunţite?! Sau aţi citit pe facebook o postare şi asta v-a convins? De fapt, despre asta e vorba.

Laura Ilie

 

 

3 thoughts on “Sănătatea poate costa 13,5 lei şi trei paşi

  1. Și cei care merg la analize la cardiologie, iar la spital le sunt confiscate telefoanele și duși cu japca la Valea Iașului și ținuți pe Xanax timp de 1 săptămână?!? De aceea sunt spitalele “pline” și avem atâția “bolnavi”. Gripele din anii anteriori de ce nu au fost tratate cu așa “seriozitate”?

  2. De ce trebuie să păstrăm distanța,,socială”? De ce se induce în suconștientul oamenilor că trebuie să se distanțeze ,,social”? Poate este vorba de distanțare fizică ! Care este cu totul altceva decât distanțarea socială.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email