Sâmbătă s-a sărbătorit Hramul Mănăstirii de la Piscu Negru

Mănăstirea Sfântul Ilie Paltinul din Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului şi-a sărbătorit sâmbătă hramul, iar cu această ocazie Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei.
Mănăstirea închinată Sfântului Prooroc Ilie Tezviteanul este construită în zona Piscul Negru, pe Transfăgărăşan, la o altitudine de 1200 de metri. Piatra de temelie a noii biserici a fost pusă de chiriarhul locului în anul 1993, lucrările fiind desfăşurate permanent sub atenta supraveghere a acestuia. În ziua de 27 februarie 2011 s-a împlinit un vis prin numirea unui nou stareţ în persoana părintelui Cecală Nelu Nicodim şi formarea unei obşti monahale, toţi provenind de la mănăstirea Slănic. În prezent responsabilitatea definitivării lucrărilor aparţine Sectorului Economic şi Construcţii coordonat de P.C Consilier Caliopie Cristian Ichim.
În acest sens urmează să fie executată pictura din interiorul bisericii şi vor fi terminate lucrările începute la noul corp de chilii destinat obştii monahale, preoţilor din eparhie şi pelerinilor. Aflată pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Europa, mănăstirea Sf. Ilie Paltinul se încadrează între cele mai importante aşezăminte monahale din Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, fiind inclusă în circuitul turismului ecumenic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email