Sala mare a primăriei, modernizată cu cinci miliarde

Sala din primărie în care se ţin adunările publice, unele concerte şi serbări şcolare precum şi şedinţele de Consiliu Local a intrat de câteva zile în reparaţii. Municipalitatea a organizat o licitaţie, anunţată pe site-ul de specialitate, iar firma Self Gepi, din Curtea de Argeş, care aparţine omului de afaceri Ionuţ Piuaru, un apropiat al viceprimarului, a câştigat-o pentru suma de 460.000 de lei, fără TVA. De menţionat că aceeaşi firmă a lucrat şi la parcul Fântâna lui Manole, parc modernizat anul trecut
„Lucrarea a început pe 5 februarie şi va dura şase luni”, spune Radu Marin, şef al Biroului de Investiţii din cadrul primăriei. Sala nu a mai fost modernizată de foarte mult timp, pereţii s-au scorojit, mesele s-au cam rupt, iar geamurile nu se mai închid prea bine. În plus, plouă înăuntru, iar pe tavan sunt pete mari cauzate de umezeală. Clar e nevoie de o sală decentă în care să aibă loc întrunirile Consiliului Local şi celelalte şedinţe ori serbări, problema este dacă acum era cazul pentru o astfel de investiţie, în condiţiile în care străzile sunt distruse, iar banii care trebuie pentru asfalt sunt mulţi.

Amfiteatru cu 150 de locuri

„Noi am alocat de la bugetul local nouă miliarde de lei vechi, pentru această investiţie. În urma licitaţiei, au existat mai multe firme interesate, iar preţul la care a fost dată lucrarea a fost de 4,6 miliarde”, a explicat viceprimarul Costinel Vasilescu. Cu aceşti bani, firma care a câştigat licitaţia trebuie să schimbe înfăţişarea sălii de consiliu. „Au fost montate schele, se scoate parchetul şi în şase luni lucrarea trebuie finalizată. De precizat că în banii alocaţi pentru modernizarea sălii de consiliu, este inclusă şi zugrăvirea interioară a primăriei”, a mai spus viceprimarul.
Cu cei aproape cinci miliarde de lei vechi, sala de consiliu va deveni o sală multifuncţională. „O să avem un amfiteatru cu 150 de locuri, cu o masă pentru şedinţele de consiliu şi cu scaune pentru cei care vor să asiste. Sistemul de iluminat va fi schimbat, tâmplăria va fi înlocuită, va fi pus tavan fals, şi în funcţie de bani vom decide ce sistem de sonorizare va fi montat”, a explicat vicele. Între timp, şedinţele de consiliu se vor ţine într-o sală din mansarda primăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email