Sala de fitness de la hotelul Camino, luată cu asalt de „graşi”

Sărbătorile de iarnă au adus cu ele, pe lângă distracţie şi zile libere, şi multe kilograme în plus, acumulate în doar câteva zile, ca urmare a meselor copioase. Şi cum nici argeşenii nu s-au putut abţine de la asemenea meniuri îmbelşugate, acum aceştia se luptă cu ideea că s-au îngrăşat. Astfel, sălile de gimnastică, aerobic sau fitness din municipiul nostru au fost luate cu asalt atât de bărbaţi, care vor piardă kilogramele acumulate, dar şi de doamne şi domnişoare, care doresc să revină la silueta de dinaintea sărbătorilor. „Numărul celor care vin la sală s-a mărit în această perioadă. Foarte mulţi vin după sărbători pentru a face sport şi pentru a slăbi”, spune Gabi Vladu, proprietarul unor săli de sport din municipiul Curtea de Argeş. Luni seara s-a înregistrat un record absolut pentru sala de fitness de la hotelul Camino, argeşenii şi argeşencele, mai tineri sau mai puţin tineri, stând la coadă la aparate.
Cu muncă grea se dau jos sarmalele prea multe!
Sala de sport este un mediu propice pentru menţinerea unui fizic sănătos, ne spun specialiştii. „Vin la sală oamenii de toate vârstele. La sala de forţă de la Casa de Cultură vin mai mulţi elevi, în timp ce la sala de la Confarg vin oameni de toate vârstele. Pentru a scăpa de kilogramele în plus eu le recomand tuturor să vină la sală”, spunea Gabi Vladu.
„Există sute de exerciţii, din care fiecare poate să-şi aleagă ceea ce-şi doreşte. Exerciţiile diferă în funcţie de ce vrea fiecare. Unii vor să slăbească, iar alţii vor doar să-şi tonifieze masa musculară. Însă, este important să fie respectat programul de antrenament. Trei antrenamente pe săptămână sunt de ajuns. Pentru a se vedea efectele un program de antrenament trebuie urmat minim 6 luni de zile. De exemplu, dacă ai dat jos câteva kilograme jos în doar câteva zile şi apoi renunţi la antrenament, la fel de repede le vei pune la loc. Trebuie să continui antrenamentul. Pentru sport, fiecare ar trebui să aibă timp”, ne învaţă specialiştii.
„Sezonul” se încheie în aprilie, mai
Tinerii argeşeni care merg la sala de forţă, vin mai ales pentru dezvoltarea masei musculare. Andrei are 19 ani şi de aproape doi ani de zile merge la sala de forţă de trei ori pe săptămână. „Îmi place să merg la sală. La început mi-a fost puţin mai greu, dar acum este foarte bine. Mi-am intrat în ritm cu antrenamentele săptămânale. Merg pentru forţă, pentru că vreau să am un corp bine lucrat, însă în acelaşi timp merg la sală şi pentru relaxare”, spune tânărul.
Doamnele şi domnişoarele din Curtea de Argeş preferă să meargă la sală şi să practice exerciţii de aerobic. Tot la hotelul Camino sunt înscrise mai multe persoane la cursul de aerobic.
Cum nimic nu ţine la noi veşnic, pofta de mişcare şi dorinţa de a slăbi nu ţin prea mult. Specialiştii de la sălile de fitness spun că în primăvară se răresc clienţii. Unii merg să alerge pe stadion, iar alţii nu se îndură să tragă de fiare închişi într-o sală când afară e cald şi frumos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email