Peste opt miliarde de lai a cheltuit municipalitatea pentru modernizarea clădirii Primăriei. Proiectul a demarat pe vremea primarului Gheorghe Nicuţ, cel care a plănuit balcon la etaj , dar nu a mai putut să se bucure de el. Printre modificările importante care au fost făcute clădirii se numără şi amenajarea unor camere inutile la primul etaj, a unei săli pentru cununiile civile, spaţiu pe care fostul edil îl vedea ca pe un loc în care proaspăt căsătoriţii să poată ciocni un pahar de şampanie în linişte, etc. Cât priveşte sala de căsătorii, nu a ieşit deloc aşa cum s-a zis, iar la etajul al treilea a fost amenajată o încăpere în care au fost ţinute până acum şedinţele de Consiliu Local, fiind considerată o sală de întruniri mai mică.
În acest moment, dacă un contribuabil vrea să ajungă la unul din birourile instituţiei trebuie să caute bine – pe unele uşi nu scrie nimic, iar altele sunt încuiate. Dar cea mai importantă sală este gata şi a fost „inaugurată” marţi seara, la o întrunire a PSD.
Materiale ieftine şi stridente
Sala de consiliu a Primăriei, care va putea fi folosită pentru întruniri de tot felul, are ca principal scop găzduirea şedinţelor de Consiliu Local. Lucru care pare extrem de complicat, cel puţin la felul în care arată sala acum. Pe o oarecare scenă este amplasată o oarecare masă la care pot sta, unii cu spatele la auditoriu, 20 de inşi. Cu siguranţă aleşii locali nu-i pot trata pe cei care asistă la întâlnirile lor, şi care stau pe scaunele din amfiteatru, cu spatele. Asta înseamnă că aleşii vor sta şi ei pe scaune şi poate doar primarul va fi pe scenă. Complicat. Apoi, încălzirea a rămas de la jumătate spre spatele sălii sub podea. Aerul condiţionat nu a fost pornit, ca să fie verificat, doar instalaţia de sonorizare a bâzâit tot timpul, spre exasperarea vorbitorilor de la întrunirea pesediştilor.
Materialele folosite la amenajare par ieftine şi de calitate cel puţin îndoielnică – aşa zisele draperii sunt vişinii, dintr-un material plastic, la fel şi husele fotoliilor. Parchetul, tot de plastic, este maro, unii pereţi sunt albi, altul e bej şi alţi doi sunt gri. O „simfonie” a culorilor şi a materialelor care, însă, răneşte retina şi simţul artistic. Spoturi, foi placate cu furnir maro puse pe peretele din spate, un „festin” de culori şi materiale care nu i-ar mai fi plăcut nici celui care a propus reamenajarea spaţiului. Marţi seară, draperiile erau trase, dar în spatele lor, geamurile erau murdare.