Să-l salvăm împreună pe David

David, un băiețel în vârstă de 6 ani are nevoie de ajutorul nostru. La vârsta de 3 ani acesta a fost diagnosticat cu TSA (tulburare de spectru autist), diagnostic căruia i-au fost adăugate multe alte diagnostice legate de cel principal. Nu vorbește încă, dar reușește să rostească câteva silabe și cuvinte scurte.

Șansele de progres sunt foarte mari dacă reușește să facă cele două intervenții de autotransplant de celule stem și un set de 40 de ședințe de recuperare. Toate aceste intervenții sunt, însă, prea scumpe pentru posibilitățile materiale ale familiei.

POVESTEA LUI DAVID

„David care la vârsta de 3 ani a fost diagnosticat cu TSA (tulburare de spectru autist), diagnostic căruia i-au fost adăugate multe alte diagnostice legate de cel principal. David pe 16 aprilie a făcut 6 ani, este non verbal si de 3 ani face terapie comportamentală , logopedie, ședințe de kinetoterapie care costa peste 1000 euro lunar, acestea dând rezultate pe toate planurile.

Nu vorbește încă , dar reușește să rostească câteva silabe și cuvinte scurte (da/nu/mama/tata). A reușit prin multă muncă să progreseze pe partea de motricitate grosieră și motricitate fină . Pentru a veni in sprijinul lui și a încerca să grăbim și să mărim progresele, în noiembrie 2020, David, a suferit un SCT (autotransplant de celule stem) la Viena, procedură care a costa 11.000 euro și care a adus și aduce multe îmbunătățiri.

Însă, pentru a avea șansa la o viață normală mai sunt necesare 2 intervenții SCT (următoarea fiind deja programata anul acesta în septembrie), iar specialiștii, care lucrează cu David, au recomandat ca băiețelul să urmeze o procedură nouă pe partea de neuro ce consta în măsurarea parametrilor de lucru a creierului și apoi stimularea zonelor deficitare. Procedura conține minim un set de 40 ședințe, echivalentul a peste 10000 euro.”

Sunt niște costuri imense în comparație cu veniturile părinților. Pentru recuperare, David, are nevoie de 30000 euro.

Cei care vor să-l ajute pe David o pot face accesând link-ul de mai jos și donând:

https://www.facebook.com/donate/184924160136147/3608746522683924/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email