Să-l ajutăm pe Călin să trăiască!

E un băiat tânăr, deştept, talentat, frumos, care luptă pentru viaţa lui. Nu poate singur, ci are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. Noi putem să-i oferim poate 70 de ani în care să se maturizeze, să aibă copii, să facă ceva bun cu viaţa lui. Poate va fi un mare compozitor sau poate va studia artele ori medicina. Pe toate ar putea să le facă dacă noi, argeşenii, i le dăruim.

În apropierea Crăciunului, prin Curtea de Argeş s-a răspândit o veste cruntă – un elev de la Seminar are cancer în stare avansată iar soarta îi este pecetluită. Oameni cu suflet mare au donat bani pentru el în urnele amplasate peste tot prin oraş, la Corbeni şi în alte locuri, iar pentru el a apărut o rază de speranţă. Povestea, spusă de el însuşi, e cutremurătoare. Iat-o-

„Nu pot să-l las singur pe frăţiorul meu!”

„Numele meu este Calin și am 18 ani. Sunt elev la Liceul de Teologie Neagoe Vodă Basarab din Curtea de Argeș și fac parte din corul Seminarului Teologic Ortodox „Neagoe-Vodă Basarab” Curtea de Argeș.
De câteva săptămâni, viată mea a luat o întorsătură cumplită, am fost diagnosticat cu cancer de colon avansat cu metastaze.
Mi s-a spus că ce am eu este un caz foarte rar 1 la 10 mii de persoane.
Am fost prima data la spitalul din Curtea de Argeș acolo au găsit un lichid în partea abdominală, am fost trimis la București la Spitalul Universitar Municipal unde, în urma analizelor, diagnosticul a fost unul crunt: CARCINOM MUCINOS COLON METASTAZIC CU 12 MUTAȚII GENETICE.
Am dureri din cauza lichidului colectat in abdomen, din păcate nu mi s-a dat nici o șansă, am fost trimis acasă … Familia mea a decis sa merg in Turcia la clinica Anadolu din Istanbul.  Odată ajuns acolo doctorii au fost sceptici, nu mi-au dat speranțe, au spus că depinde de mine, că va trebui să lupt dacă vreau sa trăiesc … Cum a putut această boală să mă transforme atât de mult în doar câteva zile …. atunci am decis că trebuie să lupt până la capăt pentru mine, familia mea şi cel mai mult pentru frățiorul meu mai mic pe care nu-l pot lăsa singur.
Doctorii au stabilit un tratament de chimioterapie pe care l-am început de îndată. Spre uimirea doctorilor, corpul meu a reacționat pozitiv, încă de la prima ședință. Am avut şi stări neplăcute, dureri, presiune, vomă.. .Acum nu mai rămâne decât să urmez ședințele cu chimioterapie până când doctorii vor putea să mă opereze.
Dar din păcate au venit și veștile proaste, tratamentul pe care trebuie sa-l urmez este unul foarte costisitor. Doctorii nu se pot pronunța în legătură cu numărul de ședințe de chimioterapie necesare până la operație.
Provin dintr-o familie modesta din Comuna Mușetești, Județul Argeș. Salariile părinților mei nu sunt îndeajuns pentru a acoperii costurile tratamentului meu. Mama a fost nevoită să-și dea demisia ca să fie lângă mine. Nu m-a părăsit nicio clipă din ziua când am plecat de acasă până astăzi. Seara doarme chinuită pe un scaun în colțul camerei de spital.Tatal meu este singurul care aduce bani in casa, salariul minim pe economie.
Așadar, pentru a putea continua această luptă am nevoie de sprijin financiar, motiv pentru care m-am decis să apelez la această strângere de fonduri pe care o pune la dispoziție Facebook prin care să vă cer vouă, tuturor, ajutorul.
Doctorii și staff-ul clinicii Anadolu  estimeaza in jurul sumei de 70000 operatiile chimioterapia, + spitalizarea. O sumă imensă pentru mine și familia mea, singura mea speranță să pot continua tratamentul este susținerea voastră financiară. Pe mulţi dintre voi nu-i cunosc, nu mă cunoașteți, poate vi se pare un gest îndrăzneț și deplasat, însă vreau să trăiesc, nu vreau să mor, vreau să pot fi lângă fratele meu mai mic, să-mi urmez visul ….. vreau să trăiesc!”, scrie Călin pe facebook.

Evoluția lui Călin este considerată de medicii clinicii Anadolu, un “miracol”! 

Pagina de facebook dedicată lui Călin prezintă concluziile și deciziile doctorului după vizita medicală :

– Tumoarea continuă să se micșoreze;
– Metastazele s-au oprit din evoluție, dar nu s-au micșorat deci nu se poate pune problema deocamdată de vreo intervenție chirurgicala;
– Metastazele nu mai produc lichid cum produceau, înainte lui Călin i se scotea zilnic în jur la 1,5 litri de lichid de culoare roșie, acum dacă îi mai scoate în jur la 300 g la 2 zile;
– Burta lui și spatele s-au mai micșorat (desumflat);
– Lucrurile merg spre bine doar că încă mai are de luptat, acest „război” nu se câștigă peste noapte, trebuie răbdare și putere.
Decizia doctorului:
– Călin este pregătit și poate fi externat dar că vor trebui repetate analizele odată la 2-3 zile.
– Sâmbătă  a vut ultimul consult medical, iar medicii i-au spus când să revină pentru a 3-a ședință de chimioterapie după care va fi externat.
Familia a decis ca în această perioadă Călin și mama lui să rămână în hotelul clinicii Anadolu, hotel care se află în incinta clinicii la 10-15 metri de clinică.

Un tânăr talentat

Călin este un tânăr talentat care cântă la mai multe instrumente. Are o iubită, îi place viaţa la Seminar, îşi face planuri pentru viaţă. Vrea să realizeze multe, vrea să fie alături de familia lui, vrea să aibă grijă de fratele lui mai mic. Când a primit diagnosticul cumplit a crezut că totul s-a sfârşit, dar doctorii din Turcia i-au dat speranţe, iar viaţa pare din nou posibilă pentru el. Noi putem să i-o dăruim.

Iată conturile în care se pot face donaţii
RO29 INGB 0000 9999 0984 4143
Cucu Lita (tatăl)
RON: RO64 INGB 0000 9999 0984 4095
EURO: RO29 INGB 0000 9999 0984 4143
Cod SWIFT: INGBROBU
Cod BIC: 606410008

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email