„Să înveselim pereţii albi!” la Spital. A cui a fost ideea şi cine a pus-o în practică.

Ideea  proiectului „Să înveselim pereţii albi!” a venit paradoxal, ea căutându-mă pe mine. Da, mai exact spunându-mi-se că un spital din Germania donează 20 de pătuțuri pentru copii. M-am informat despre necesitatea secției de pediatrie a Spitalului Muncipal din Curtea de Argeș, oraș unde și locuiesc, și am aflat că ar fi mare nevoie de aceste pătuțuri. Am reușit să găsesc transport din Germania pentru a putea intra în posesia lor.

Mergând în vizită la Pediatrie, am descoperit că acele pătuțuri nu erau tot ce lipsea sau ce îmi doream eu să găsesc acolo. Acesta a fost momentul când, deși implicată în alte proiecte, fiind și însărcinată în luna 7,deci într-o situație destul de delicată, mi-am spus “Pot mai mult și voi face mai mult!”

 Am început să creionez proiectul, cu nevoile și ceea ce îmi doream eu pentru copiii din spital, echipă și părinții care îi însoțesc.

 Dl. director al spitalului a fost deschis în a-mi da mână liberă să schimb înfățișarea secției și am pornit lungul drum al proiectului

 “Să înveselim pereții albi”.  Într-adevăr, (…) s-au mobilizat mulți oameni. Știți ce este trist? Că din Curtea de Argeș deși vestea s-a dus rapid, s-au implicat nici 10% dintre cei ce au însuflețit proiectul. Într-adevăr, deși volumul de muncă a fost mult mai mare nefăcând anunțuri publice cu nevoile proiectului, acest lucru l-am ales din a nu pune pe nimeni într-o postură incomodă.

 Cine sunt oamenii care au rezonat cel mai mult proiectului? Cea mai mare parte dintre ei, oamenii mei de suflet, care sunt prezenți în toate proiectele și spun Da de fiecare data. Oameni de media, de afaceri, artiști sau prieteni.

 Mi-am dorit că acest proiect să se desfășoare în lunile iulie, august, septembrie, însă datorită volumului mare de nevoi, a oamenilor  implicați pe care nu-i pot condiționa, grăbi, depinzând de atâția factori, iată-ne și acum muncind.

 Nu ne descurajăm însă, pentru că rezultatul o să fie cel dorit și bucuria din sufletele celor implicați și a celor ce aprecieaza aceste eforturi sunt de neprețuit!

 Printre ce am reușit în acest timp, pot enumera:

° 20 de pătuțuri cu salteluțe

 

 °Frigider și aragaz 

 °20 de scaune pentru sala de mese și 15 pentru saloane

 °20 de dulăpioare, comode 

 °pictura saloanelor, a sălii de tratament

 °montarea plaselor împotrivă țânțarilor, pentru toate ferestrele secției de pediatrie

 °renovarea completă a sălii de tratament( refacere pereți, montare linoleum medicinal special, faianțare, chiuvetă, mobilier complet, dulap, canapea, birouri, fotolii)

 °renovarea sălii de joacă (pictură, parchetare, implementarea proiectului Bibliotecă de spital prin Fundația Sf. Efrem cel Nou și ulterior ne dorim activitatea de recreere și dragoste pentru citit prin inițiativa Clubului de Citit “Cititorii creativi”). De asemenea copiii vor găsi diferite obiecte de joacă, căluți, căsuță, ţărculeţ cu bile…

 În desfășurare :

  °Montarea celor 10 tv-uri

 °Renovarea a două saloane, de la zero

 °Montarea de chiuvete noi unde este necesar

 °Renovarea radicală a cabinetului  Medic Șef Pediatrie

 Acest drum nu a fost simplu, m-am străduit să fiu zilnic, ore în șir, prezentă, conectată și atentă cu ceea ce se dorea implementat, cu oamenii la care apelăm și cu cei pe care îi aduceam în secție pentru a da o mână de ajutor.

 Însă știu că efortul acesta mi-a adus o încântare sufletească de nemărginit. (…)

Eu zic că suntem aproape de bucuria finală…

Andreea Tamaș,

Psihoterapeut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email