Să fim alături de jurnalistul Adi Ilinca în lupta pentru viaţă!

Unul dintre cei mai buni şi mai respectaţi jurnalişti argeşeni trece printr-un moment de răscruce: în urmă cu aproape două săptămâni, colegul nostru Adi Ilinca a fost diagnosticat cu tumoră cerebrală de gradul II/III, specialiştii în neurochirurgie subliniind caracterul imperativ al efectuării unei intervenţii chirurgicale de urgenţă. Din momentul aflării cumplitei veşti s-a declanşat o adevărată cursă contracronometru pentru viaţa lui Adi, fiind consultaţi numeroşi specialişti din ţară şi din străinătate pentru identificarea celei mai bune soluţii medicale. Iar aceasta s-a dovedit a fi cea oferită de Institutul de Neurochirurgie din Hanovra – Germania, singurul de altfel care a dat asigurări că tumora va fi extirpată complet, graţie tehnologiei de ultimă generaţie pe care o deţine.
50.000 de euro pentru viaţa lui Adi
În urmă cu trei săptămâni, nimic nu prevestea drama prin care Adi avea să treacă – niciun simptom, nici măcar cel mai mic semn că ar avea vreo problemă medicală. Apoi, într-o dimineaţă, s-a trezit cu braţul drept fracturat: căzuse în timpul nopţii, dar nu îşi amintea absolut nimic. Nu a dat prea multă importanţă incidentului, însă la doar câteva zile o criză puternică avea să-l aducă de urgenţă pe patul de spital, unde, în urma unei tomografii, i-a fost descoperită tumora pe creier. Iniţial, pronosticurile nu au fost deloc optimiste, însă după consultarea celor mai reputaţi neurochirurgi români, în frunte cu prof. dr. Alexandru Ciurea, preşedintele Societăţii Române de Neurochirurgie, şi a unor specialişti străini, la orizont a apărut speranţa: există soluţii medicale, Adi este tânăr şi poate depăşi acest moment de răscruce din viaţa sa. Vestea că tumora poate fi extirpată complet, cu cele mai bune rezultate, a venit, ca un miracol pentru Adi şi pentru colegii şi familia sa, de la Institutul de Neurochirurgie din Hanovra – considerat de altfel cea mai bună clinică de specialitate din Europa. Viaţa colegului nostru are însă, în acest caz, un preţ: 50.000 de euro sunt costurile operaţiei şi ale tratamentelor de recuperare la care va fi supus la clinica germană. O sumă mult prea mare pentru familia lui Adi şi pentru cei care îl iubesc şi vor să-l aibă alături ani buni de aici înainte.
Lupta pentru viaţa lui Adi continuă
Dat fiind caracterul urgent al intervenţiei, subliniat în mod repetat de specialişti, pentru viaţa lui Adi s-a declanşat o adevărată cursă contracronometru la capătul căreia să fie strânsă suma de 50.000 de euro necesară efectuării operaţiei. Argeşeni din toate mediile s-au alăturat echipei săptămânalului „Ancheta” în demersul privind susţinerea financiară a costisitoarei intervenţii chirurgicale, însă, cu toate eforturile posibile, avem nevoie în continuare de sprijin. Adi pleacă săptămâna aceasta în Germania şi, cel mai probabil, tot săptămâna aceasta va fi şi operat, iar viaţa lui depinde de aceşti bani. Orice ajutor înseamnă enorm pentru colegul nostru.
Adi Ilinca – un jurnalist dedicat şi un prieten adevărat
Adi Ilinca lucrează în presa argeşeană de peste 15 ani, în ultimii şapte ani identificându-se cu săptămânalul „Ancheta” şi remarcându-se ca fiind unul dintre cei mai buni jurnalişti de investigaţii din Argeş. Nu a primit nimic de-a gata de la viaţă, ci a muncit permanent pentru a-şi câştiga poziţia în elita jurnaliştilor argeşeni. Apreciat şi respectat atât de către colegii de breaslă, cât şi de către reprezentanţii mediului public, Adi Ilinca este genul de om care vine primul la serviciu şi pleacă ultimul, fiind un ziarist devotat şi căutând permanent să îşi facă meseria aşa cum trebuie. Dincolo de calităţile sale profesionale, Adi este însă un om, şi nu unul oarecare, ci un OM BUN, un PRIETEN ADEVĂRAT şi un coleg pe care te poţi baza oricând ai nevoie.
Adi are 39 de ani şi în toamnă va schimba prefixul. Să contribuim cu toţii la asta!
Echipa săptămânalului „Ancheta” mulţumeşte tuturor celor care în aceste zile au dat dovadă de o generozitate fără margini şi care au sprijinit campania umanitară al cărei scop este salvarea vieţii unui tânăr jurnalist de excepţie. Adi are nevoie în continuare de ajutorul argeşenilor, care au la dispoziţie următoarele conturi deschise la BRD pe numele Ilinca Adrian.
BRD, agenţia DOBROGEANU GHEREA, PITEŞTI:
Conturi:
RO17BRDE030SV64878940300 RON
RO42BRDE030SV46705490300  EUR
RO38BRDE030SV46705570300 USD
Jurnaliştii sunt alături de Adi Ilinca!
De la începutul acestei campanii, alături de colegul nostru Adi Ilinca s-a aflat toată presa argeşeană. Joia trecută, starea de spirit a colegilor săi de breaslă, solidaritatea şi dragostea lor s-au materializat într-un demers emoţionant în timpul şedinţei Colegiului Prefectural Argeş. Până şi jurnaliştii pot rămâne fără cuvinte… Noi, cei din echipa săptămânalului „Ancheta” am rămas. În faţa unei asemenea mobilizări, singurul mesaj la obiect şi verificat din zeci de surse este următorul: Toată lumea te iubeşte, Adi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email