Să fie Ion Şerban noul director la Pieţe?!

Peste câteva săptămâni are loc concursul pentru postul de director al Serviciului Public Pieţe, amănunte aflaţi din paginile ziarului nostru de azi. De cel puţin doi ani se vorbeşte de faptul că dl. Ion Şerban, consilier local al PC, dar un apropiat al tuturor partidelor care i-au oferit la un moment dat ceva, îşi doreşte cu ardoare acel post. Încă de pe vremea când dna. Ana Hiru conducea acest serviciu public, iar dl. Şerban îi făcea zile fripte, colegii săi de Consiliu vorbeau despre dorinţele nestăvilite ale peremistului, pe atunci, Ion Şerban. Vorbe urâte s-au auzit pe seama fostei directoare, şi erau mulţi cei care pariau că fuseseră născocite de domnul menţionat. Dna. Hiru a ieşit la pensie, în locul dumisale a venit altcineva, interimar. Bursa zvonurilor a vorbit despre aceea că interimatul se va prelungi până când fiul, fiica, nepoata sau soţia unui om important din oraş va termina o şcoală, un curs, un stagiu care să-i permită să se înscrie la concurs şi, evident, să-l câştige. Concursul a venit şi a trecut şi nicio persoană de acest gen nu a participat, dar nici postul nu a fost ocupat. De data aceasta condiţiile au fost modificate, în sensul că sunt mai permisive, iar dl. Şerban, mândru absolvent de Drept, se poate înscrie şi chiar poate câştiga, căci nu se va împiedica domnia sa de un curs de management atâta vreme cât a avut ani de zile propria sa firmă.
Pe de altă parte, sunt şi fii, fiice, nepoate sau soţii care îndeplinesc noile condiţii, dar sunt convinsă că nu va fi nicio luptă acolo, lucrurile vor fi clare din clipa în care se va da startul la înscrieri. Dl. Şerban nu este o persoană tocmai comodă, adică discretă sau recunoscătoare, astfel încât cred că şi de data aceasta speranţele îi vor fi înşelate.
De ce un post de şef serviciu ar reprezenta o miză, vă puteţi întreba. Nu e nici măcar de director, ca să arate cărţile de vizită bine sau titulatura să impresioneze. Da, dar sunt alte avantaje, se spune, avantaje de care ar fi beneficiat fostul şef, căci actualul e în funcţie de prea puţin timp. Dl. Marin Florea, şeful Serviciului Pieţe până la desemnarea celui care trebuie să fie, crede că nu există o mafie a pieţelor!!! Anii trecuţi s-a demonstrat că în târgul săptămânal biletele care se dădeau erau neînseriate, iar comercianţii au făcut tot felul de declaraţii incriminatorii la adresa fostului şef al acestui serviciu public. Nu reluăm acum acest subiect care a făcut valuri la vremea respectivă dar nu au fost luate nici un fel de măsuri, deşi neregulile erau grave, ca şi acuzaţiile făcute de comercianţi.
La piaţă totul se negociază, se spune, iar pentru un şef, totul e ieftin sau gratis chiar. Cine nu crede să vorbească şi cu pieţarii, cei care au certificate de producător pentru banane, kiwi, roşii, cartofi şi pomelo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email