S-au primit tichetele pentru alimentele de la UE dar nu se ştie unde pot fi folosite

Mii de argeşeni cu o situaţie materială precară au beneficiat în ultimii ani de zile de alimente de la Uniunea Europeană. De multe ori oamenii stăteau la cozi interminabile pentru a reuşi să plece acasă cu ulei, făină, bulion sau zahăr. Însă, din acest an lucrurile se vor schimba, iar oamenii vor primi bonuri valorice în locul produselor pe care le primeau până acum.
Sute de argeşeni au primit tichete valorice prin poştă
De anul acesta, argeşenii care au beneficiat de alimente de la Uniunea Europeană vor primi în schimbul acestora tichete securizate, care conţin numele, prenumele şi C.N.P.-ul beneficiarului. Încă de săptămâna trecută sute de argeşeni au primit deja cupoanele prin poştă, însă când s-au văzut cu ele în mână nu au ştiut ce să facă cu ele. „Le-am primit prin poştă. Ne-a spus poştaşul că sunt în locul alimentelor pe care le-am primit anul trecut, dar eu nu ştiu acum ce vom face. Am venit să mă interesez la primărie”, spune o pensionară, al cărui venit nu depăşeşte suma de 400 de lei. Mai mult decât atât, pe partea din spate a tichetelor sunt specificate şi cantităţile de alimente ce le revin în acest an argeşenilor, respectiv 4 litri de ulei, 4 kilograme de zahăr, 6 kilograme de făină, 2 pungi de paste făinoase (400 g), 8 conserve de carne de porc (300 g), 6 conserve de carne de vită şi cutii de pateu de ficat.
Pentru a afla modalitatea prin care pot ridica alimentele oamenii au mers la primăria din municipiul nostru. Însă, o dată ajunşi aici au avut parte de o altă surpriză. Nimeni nu ştia nimic despre tichetele valorice. Se pare că alimentele care pot fi ridicate pe baza tichetelor vor fi distribuite după alegerile prezidenţiale, astfel că, deocamdată, la nivel local nu se cunosc procedurile de repartizare a ajutoarelor europene. De asemenea, reprezentanţii Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS), care s-au ocupat anul trecut de distribuire alimentelor, au declarat că nu au primit nicio informare oficială în ceea ce priveşte situaţia ajutoarelor oferite de UE.
Cine beneficiază de alimente
Anul acesta vor primi pachete cu alimente argeşenii care se încadrează într-una dintre următoarele categorii: beneficiarii de venit minim garanta, şomeri în plată sau ieşiţi din plată, pensionari cu venituri de până în 400 e lei, persoanele cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizate, adulţi şi copii, dar şi veteranii sau văduvele de război.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email