S-au pierdut banii pentru reabilitarea liceelor Agricol şi Auto

Municipiul Curtea de Argeş a scos la licitaţie pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice  lucrări în valoare de peste 11 milioane de lei pentru consolidarea şi reabilitarea a trei unităţi de învăţământ, Şcoala „Sf. Andrei”, Liceul Tehnologic Agricol şi Liceul Tehnologic Auto, iar la licitaţiile care au avut loc în luna iulie s-au înscris peste 30 de firme. Doar licitaţia pentru Şcoala Sf. Andrei a fost atribuită, iar lucrările sunt pe final, căci pentru celelalte două unuităţi de învăţământ banii s-au pierdut. Contractele au fost semnate, dar lucrările nici măcar nu au început, şi ar trebui să fie finalizate până la 1 ianuarie.

Lucrarile de consolidare şi reabilitare a Grupului Scolar Auto au fost câştigate de CONSTRUCT ECI COMPANY 2000 S.R.L. care a depus o ofertă de 2,329,346.86 de lei, iar cele pentru Liceul Agricol au fost cîştigate în urma licitaţiei de ACVAFOR PROIECT S.R.L., care a ofertat 3,257,150.45 de lei. Ambele licitaţii au fost contestate şa Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), iar CNSC a respins contestaţiile. Contestatarul, acelaşi la ambele licitaţii, S.C. MIHAIL CONSTRUCŢII AG S.R.L, a făcut recurs la Curtea de Apel.

Primarul Nicolae Diaconu spune că s-au semnat contractele de lucrări, dar nu se mai poate face nimic. „Pentru cele două licee vom renunţa la a prelungi contractele. Dacă mergem pe banii noştri trebuie să le finalizăm până la 31.07.2016, ceea ce e imposibil. Urmează luni de iarnă, când nu se poate lucra din cauza vremii, iar în cele trei luni rămase de muncă nu se pot finaliza lucrările”, ne-a spus primarul.

Banii înapoi

Problema este că municipalitatea trebuie să dea banii cheltuiţi până acum înapoi. „Trebuie să dăm înapoi banii pentru proiectare şi managementul de proiect, dar nu sunt sume prea mari”, afirmă edilul. De altfel, proiectele pentru cele trei unităţi şcolare au avut o evoluţie interesantă, din punct de vedere al finanţării. „Proiectele au stat din 2010 până în 2014 în evaluare şi să faci într-un an şi licitaţia şi lucrările e practic imposibil”, e de părere primarul Diaconu.

 

Edilul e totuşi optimist. „O să le depunem pentru exerciţiul financiar 2014 – 2020, şi sperăm să aibă şanse mari”, afirmă Nicolae Diaconu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email