S-au înmulţit furturile în Piaţa Centrală

„Comercianții de legume -fructe din Piața Centrală Curtea de Argeș solicită, pe bună dreptate, sprijin și ajutor din partea autorităților locale. Se uită prea ușor faptul că SPPTO (Serviciul Public Pieţe, Târguri și Oboare) este totuși o sursă importantă de venituri în bugetul local. În ciuda faptului că mărfurile comercianților sunt păzite pe timpul nopții de doi paznici plătiți tot din buzunarul lor, furturile de mărfuri s-au înmulțit din ce în ce mai mult în ultimul timp… În urma discuțiilor purtate zilele trecute cu comercianții, precum și cu administrația publică locală în ședința de Consiliu Local, s-a hotărât instalarea urgentă a altor camere video de supraveghere în zona respectivă. E clar pentru toată lumea că este nevoie și de o prezență mai accentuată a patrulelor de jandarmi și poliție pază și ordine în zonă, de aceea edilii au trimis solicitări și au cerut sprijin și în sensul acesta. Referitor la aspectul zonei respective și a gradului de comerț civilizat din zonă , cu regret îmi exprim opinia că acestea nu au evoluat deloc în ultimul timp”, a scris consilierul local Ionel Păunescu pe facebook, după ce a avut aceeaşi intervenţie şi la şedinţa de Consiliu Local de săpătmâna trecută. El a mai vorbit la întrunire despre imaginea foarte urâtă pe care o au cele câteva tarabe din faţa halei de carne, de fapt un soi de  gherete  acoperite cu tablă ruginită şi prelate ori umbrele rupte.

Primarul Panţurescu a spus că în zona pieţei camerele de supraveghere sunt foarte utile, dar că vor mai fi montate şi altele.

Comercianţii sunt şi ei nemulţumiţi de spaţiile în care vând, dar şi de taxele pe care le consideră mari, mai ales în condiţiile în care vânzările le-au scăzut, susţin ei.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email