S-au golit barurile şi cafenelele

De joi a intrat în vigoare legea prin care se interzice fumatul în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii.

Conform acesteia, prin spaţiu public închis se înţelege „orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent”.

În cadrul acțiunilor prioritare pe care le desfășoară zilnic, conform propriilor competențe legale, structurile Inspectoratelor pentru Situații de Urgență, Poliției Române, Jandarmeriei Române și ale Poliției de Frontieră vor avea în vedere inclusiv aplicarea prevederilor legii antifumat, se arată într-un comunicat al ISU Argeş.

Sesizările privind încălcarea acestei legi se fac către Poliția Locală sau către structurile MAI. „Recomandăm cetățenilor ca sesizările privind eventualele contravenții privind fumatul în spațiile nepermise de lege să nu se facă la numărul de urgență 112, această linie fiind destinată exclusiv urgențelor și situațiilor care pun în pericol viața, integritatea corporală sau bunurile oamenilor”, precizează comunicatul ISU.

Se caută soluţii

Parcă pentru a-i consola pe fumători, de joi, de când a fost interzis fumatul, la Curtea de Argeş a fost soare şi frumos. Sigur, prin cafenele şi baruri, dimineaţa, la ora la care săptămânile trecute cafeaua era stăpână pe mesele din local, a cam bătut vântul. Clienţii au stat la terasa, chiar dacă a fost frig, ori afară, lângă scrumiera aşezată la ieşirea din local. „Căutăm soluţii, vedem cum putem să ne salvăm afacerea”; ne-a spus patronul unui local din centru.

„Vine vara, probabil că de aia a intrat în vigoare legea primăvara, ca să putem să stăm la terasa iar până la iarnă să ne obişnuim cu statutul acesta de persecutaţi”, ne-a mărturisit un fumător.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email