S-au deschis restaurantele, cafenelele şi locurile de joacă

Comitetul  Județean pentru Situații de Urgență Argeș a aprobat zilele trecute mai multe măsuri de relaxare:

-reluarea activitatilor cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturi alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor.  Programul de lucru cu publicul al acestor operatori economici nu poate începe înainte de ora 6.00 și nu se poate prelungi după ora 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la ora 23.00.

-deschiderea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare.

-desfășurarea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc. Administratorii societăților comerciale în care se desfășoară activitățile vor asigura monitorizarea permanentă a respectării de către personalul de deservire și de către clienții aflați în incintele destinate acestor activități, a tuturor măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii.

-organizarea evenimentelor private, a cursurilor de instruire/ workshopuri pentru adulți, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, cu un număr de participanți de maximum 50 de persoane în interior și de maximum 100 de persoane în exterior, cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătății.

-desfășurarea activităților instituțiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producție de film și audiovizual, a instituțiilor de spectacole și/sau concerte, școlilor populare, de artă și de meserii, precum și evenimentele culturale în aer liber, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății. Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, în condițiile precizate mai sus, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului.

-organizarea și desfășurarea evenimentele publice de tip târg, bâlci și alte asemenea, precum și activitatea în spații deschise destinate antrenamentelor fizice, cu respectarea tuturor măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii (obligatoriu păstrarea distanțării fizice, purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura, respectarea condițiilor de igienă etc.);

-reluarea activităților ce presupun prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minim 2 m între meșe și cu participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, cu respecarea măsurilor de protecție sanitară prevăzută de lege,.

-reluarea  activităților recreative și sportive în aer liber, cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună, respectiv ciclismul, drumețiile, alergarea, canotajul, alpinismul, vânătoarea, pescuitul și alte activități recreative și sportive desfășurate în aer liber, cu respectarea tuturor măsurilor de limitare a răspandirii virsului SARS-CoV-2.

– este permisă staționarea publicului în parcuri, locuri de recreere, locuri de joacă pentru copii aflate în aer liber, cu respectarea tuturor măsurilor de limitare a răspandirii viruslui SARS-CoV-2, potrivit legislației în vigoare(obligatoriu păstrarea distantării fizice, purtarea măstii de protecție, respectarea condițiilor de igienă, etc).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email